Top 5 cele mai întâlnite mașini second-hand

Din ce în ce mai mulți români preferă să cumpere mașini la mâna a doua în detrimentul celor noi, datorită numeroaselor avantaje pe care le prezintă o astfel de achiziție. Potrivit sondajelor, românii ar opta mai degrabă pentru o mașină străină second-hand decât să cumpere o mașină autohtonă nou-nouță. Care sunt însă cele mai căutate mașini pe piața de autoturisme rulate?

1. Volkswagen

Volkswagen Golf și Passat se numără printre preferatele șoferilor care aleg să își cumpere mașini second-hand.

  • extrem de fiabile;

  • potrivite atât pentru drumurile în oraș, cât și pentru plimbările lungi prin țară sau străinătate;

  • costuri mici de întreținere;

  • încăpătoare, fără a avea dimensiuni exterioare mari;

  • ideale pentru familiile cu copii.

2. Opel

Mașina nemțească Opel se clasează pe locul al doilea în topul preferințelor românilor. Printre modelele preferate amintim Astra, Corsa și Vectra. Considerentele pentru care șoferii le-au votat pe acestea țin în principal de fiabilitatea acestora, consumul bun, potrivite pentru drumuri în oraș și în afara lui, dar și costurile mici de întreținere.

3. Ford

Mașinile marca Ford, prezente în primele zece din topul mondial al producerii de mașini, sunt poziționate pe locul al treilea în preferințele șoferilor români. Majoritatea dintre aceștia dacă ar fi să aleagă o mașină marca Ford s-ar îndrepta spre modelele Fiesta și Focus.

4. BMW

Mașinile din marca BMW sunt des întâlnite pe drumurile naționale. Considerate mașini extrem de rezistente, fiabile și comode, Seria 3 și Seria 5 se clasează pe locul al patrulea în topul celor ce cumpără mașini second-hand.

5. Audi

Despre mașinile Audi putem spune exact ce se zice despre culoarea neagră din lumea modei: că nu se demodează niciodată. Chiar dacă se clasează pe locul al 5-lea, modelele A3 și A6 rămân printre preferatele românilor care au un buget ceva mai mare alocat achiziției de mașină la mâna a doua.

 

Topul de mai sus ne arată faptul că românii se îndreapta mai degrabă spre utilitatea mașinii, fiabilitate comoditate, și nu spre aspectul mașinii sau dotările acesteia. Cu toate acestea, indiferent de marca pe care ai ales-o, sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont înainte de a semna actele de vânzare cumpărare.

  • În primul rând, un lucru esențial este ca seria de șasiu de pe caroserie să coincidă cu cel din acte.

  • În al doilea rând, carte de service nu trebuie să conțină goluri mari de timp și trebuie să aibă trecute în ea toate reviziile și ce modificări au implicat acestea.

  • Privește cu atenție caroseria, vezi dacă se observă diferențe de nuanțe. Dacă mașina a fost revopsită asta înseamnă, de cele mai multe ori, ca a fost implicată într-un accident.

  • Mergi cu viitoarea mașină în service pentru o verificare amănunțită din punct de vedere mecanic. Un ochi format îți poate spune dacă mașina arată atât de bine precum pare atât la exterior cât și la interior. Este și păcat să cumperi o mașină de 3000 de euro, ca apoi să dai pe reparații alți 5000.

 

Scapi de mare parte din aceste griji însă dacă alegi să cumperi mașini sh la licitație sau de la un dealer auto autorizat. Spre exemplu, pe site-uri de profil precum cotw.com, care organizează licitații, ai toate șansele să găsești modelul tău preferat de mașină la un preț convenabil.

 

Mașinile second-hand au devenit o parte importantă din comerțul cu automobile. Astfel, dacă poți face un compromis în ceea ce privește anul de fabricație, numărul de kilometri de la bord sau dacă poți renunța la anumite opțiuni, poți găsi o mașină din cele menționate anterior și la prețul de 2000-3000 de euro. Ține minte însă, pe lângă prețul mașinii este esențial locul de unde o cumperi, pentru a fi sigur că nu mai dai încă o dată aceeași sumă pe reparații.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5