Top 3 sisteme moderne de încălzire care asigură confortul. Tu pe care il alegi?

Încă din perioada preistorică, oamenii au fost preocupați de asigurarea căldurii în locul unde dormeau în cursul nopții și se adăposteau de prădători pe timpul zilei. Astăzi, locuințele sunt dotate cu sisteme de încălzire de ultimă generație, care asigură un consum redus de energie și o eficientă maximă.

 

Iată topul celor mai eficiente și moderne sisteme de încălzire care există în case și apartamente:

 

3. Aerul condiționat

Aparatul de aer condiționat este una dintre inovațiile cele mai folositoare ale ultimelor decenii, pentru că astfel de dispozitive sunt instalate în clădiri de birouri, instituții publice, precum școli sau spitale, și, recent, în locuințele personale. Chiar dacă încă nu este foarte popular,

style="text-decoration-line: none;" target="_blank">aparatul de aer condiționat

este mult mai eficient din punct de vedere financiar atunci când se discută în comparație cu un consum al centralelor termice. 

Un alt avantaj este constituit de optimizarea spațiului în cameră, pentru că, prin această metodă de încălzire, nu este nevoie de montarea caloriferelor. Așa că, poți muta piesele de mobilier oricum dorești. Pe lângă toate acestea, aerul condiționat răcește aerul din casă pe timpul verii, atunci când temperaturile depășesc 30 de grade Celsius, oferind o un confort ambiental.

 

2. Panourile radiante

Reprezintă o metodă modernă de încălzire rapidă și eficientă a unei locuințe, fără să fie nevoie de o centrală termică voluminoasă, care poate avea numeroase lucrări de mentenanță. Panourile radiante funcționează cu ajutorul curentului electric și folosesc radiațiile infraroșu pentru asigurarea confortului termic. Fiind de diferite dimensiuni, acestea se pot monta cu ușurință în fiecare cameră, fără a apela la o persoană instruită în acest sens.

Costurile implicate în achiziția, montarea și funcționarea lor sunt mult mai mici comparativ cu o centrală termică.

Astfel de panouri radiante poți comanda de pe www.unic-energo-instal.ro, unde vei găsi zeci de modele și, de asemenea, o echipă de specialiști care te va ajuta cu detalii tehnice și estimări de consum în conformitate cu locuința ta.

 

1. Încălzirea prin pardoseală

Acest tip de încălzire constă în montarea unei rețele de conducte cu apă caldă sau a unor sisteme de rezistențe electrice montate sub pardoseală (parchet, gresie, beton). La prima vedere, poate părea o soluție destul de costisitoare, dar, pe termen lung, garantează o amortizare financiară, având o garanție de peste jumătate de secol, fără necesitatea unei lucrări de mentenanță.

Eficiența acestora se datorează faptului că suprafață încălzită este mult mai mare în comparație cu un calorifer. Sistemul de încălzire prin pardoseală este extrem de rezistent, iar, în cazul în care apare o defecțiune, aceasta este detectată cu o foarte mare precizie, ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie scos tot parchetul, pentru reparație.

Eventuala intervenție este locală, iar funcționalitatea sistemului este restabilită imediat. Aceste avantaje au transformat încălzirea prin pardoseală într-una dintre cele mai eficiente metode prin care este asigurată căldură în locuințe.

Pentru o încălzire optimă a locuinței tale, trebuie analizezi foarte bine toate aceste metode și să iei decizia ideală pentru tine, atât din punct de vedere al costurilor implicate la montaj, cât și a amortizării financiare pe termen lung. 

 

sursa foto: unsplash.com

 

Comentarii

28/01/20 09:29

Tu pe care ti l permiti? Toate sistemele astea eco de incalzire se realizeaza pe graturi de la primarii in tot EU ul. Incalzirea prin pardoseala si panourile solare coastra cam 10k euro la o casa cu 3 dormitoare in EU. Putini oameni au 10K.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5