TOP 3 aspecte la care bărbații trebuie să fie neapărat atenți atunci când se îmbracă la costum

Indiferent de evenimentul la care urmează să te prezinți, vestimentația joacă un rol esențial. Alegerea unei ținute elegante potrivite și asortate corespunzător poate părea o misiune dificilă. Nu este suficient să îmbraci un costum și să te prezinți la evenimentul la care ești invitat sau pe care îl organizezi.

Pentru a nu da greș din punct de vedere vestimentar, este nevoie să ții cont de câteva sfaturi și să acorzi atenție aspectelor cu adevărat importante.

Croiala

Principalul aspect la care trebuie să fii atent atunci când alegi un costum este croiala. Aceasta este cea care va face costumul să arate bine pe tine sau nu. De aceea nu este indicat să alegi orice costum care îți face cu ochiul. Statura și formele tale s-ar putea să nu potrivească cu un anumit tip de croială. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, este necesar să probezi mai multe tipuri de costume pentru a putea observa care model te avantajează cel mai bine. Cel mai important este ca acesta să îți vină bine la umeri. În cazul în care are nevoie de ajustări în talie, poți apela la un croitor care să-l modifice conform corpului tău. În niciun caz nu este recomandat să îți iei o mărime mai mare sau mai mică deoarece te va dezavantaja și te va pune într-o lumină nefavorabilă.

Culorile

În ceea ce privește culorile, acestea diferă în funcție de gusturile fiecăruia, însă tot necesită atenție. Indiferent că alegi să mergi pe un costum clasic sau unul care să te scoată din tipare, trebuie să ai grijă la combinația de culori pe care o faci. Costumele au în general piesele în aceleași nuanțe, dar celelalte accesorii pot contribui în sens pozitiv sau negativ asupra întregii ținute. Așadar, este necesar să fii prudent atunci când alegi ceasul, pantofii, cravata sau papionul. Paleta de culori trebuie aleasă astfel încât să te reprezinte și să îți accentueze atuurile. Un aspect important ignorat de cei mai mulți este că nu știu cum să asorteze sosetele la pantofi, putând astfel strica întreaga ținută. Pentru a nu experimenta situații jenante este recomandată o bună studiere a paletei de culori alese pentru a face alegerile ideale.

Încălțămintea

După alegerea celorlalte piese din compoziția costumului, orice bărbat trebuie să acorde atenție pantofilor. Alegerea unei perechi de pantofi eleganți și atât nu este tocmai soluția cea mai sigură. Pentru a contura o ținută cu bun gust și care să te avantajeze din toate punctele de vedere este nevoie să fii atent la cele mai mici detalii. În prezent există multe variante de încălțăminte elegantă. De aceea este bine să analizezi o gamă de pantofi pentru bărbați pe Adona.ro unde găsești soluții pentru toate gusturile. Fii atent la forma acestora și la modul în care sunt confecționați. Calitatea trebuie să se reflecte în aspectul acestora. Dând importanță acestor detalii vei face alegerea cea mai potrivită stilului tău.

Alegerea unui costum și conturarea unei ținute elegante care să te avantajeze și reprezinte poate fi o misiune grea la început, dar dacă ții cont de aspectele prezentate vei reuși să faci alegeri inspirate.

Sursa foto: Pexels.com

 

Comentarii

19/01/22 14:37

Multumesc mult pentru recomandari!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5