Tombola cu poezii eminesciene

Oana Floredana Moldovan

Elevi ai cercului de creație literară de la Palatul Copiilor Bistrița nu au uitat de „prietenul mai mare”, poetul Mihai Eminescu. Cum s-a împământenit, oarecum, de câțiva ani buni, măcar în 15 ianuarie și 15 iunie, la ora 15 și 15 minute, „prieteni ai lui Eminescu”, de la Palat și nu numai, își dau întâlnire la bustul Poetului din piața bistrițeană care-i poartă numele.
Încercând să găsească de fiecare dată mici artificii lirice, cam reușesc să-și țină entuziasmul la cote bune. În 15 iunie a.c., s-au adunat câteva mâini de eleve, alături de profesoara lor, Ionela-Silvia Nușfelean, dar și de mămici asistente, bunici cusătoare, tătici fotografi, și au recitat, printre picuri de ploaie, poezii de Mihai Eminescu.
Au așezat în jurul muzei eminesciene de pe soclu garoafe roșii, cu tijele în fiole cu apă. Au pregătit o tombolă cu titluri din opera poetului nepereche, ca recomandare de lectură – „Misterele nopții”, „Luceafărul”, „Îngere palid”, „Ce te legeni, codrule”, „Ce e amorul?” etc. S-au oferit premii literare, sosite la Palat de ultimă oră, ori aflate puțin la post restant, păstrate ca o încununare spre final de an creativ.
Pe lângă zâmbete și atenții dulci savurate, participanții s-au bucurat și de creioane stelare, detaliu ales cu grijă pentru a cugeta la esența simbolului, și anume: să ne lăsăm călăuziți de luceafărul literaturii române.
Printre nori de ploaie, elevele au reușit să emane lumina culturii, bucurând apropiații și trecătorii, exprimându-și admirația pentru Mihai Eminescu. Zi specială, plină de emoție, de apreciat fiind entuziasmul celor prezenți, udați puțin de ploaie, dar picurați mai mult de pasiune pentru poezie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5