Ţintean despre discursul lui Victor Ponta: Într-o primă fază m-am enervat şi eu. Nu m-am temut că se va rupe USL.

Deputatul PNL Ioan Ţintean a afirmat că discursul susţinut de Victor Ponta în plenul Parlamentului, la învestirea Cabinetului Ungureanu ,,nu a ieşit sau a depăşit limitele, de înţelegere din interiorul USL”.

Ţintean a mai spus că Ponta îşi asumă doza lui de relaxare şi de independenţă.

,,Vreau să vă amintiţi că Victor Ponta este Victor Ponta sau Ponta Victor. Victor Ponta şi pe vremea lui Ion Iliescu, pe vremea când noi liberalii ne dădeam la gioale cu acest partid, îşi asuma doza lui de relaxare şi doza lui de independenţă.

Ştim că a fost criticat şi ameninţat de > ori şi de Ion Iliescu şi de Adrian Năstase şi de alţi lideri şi ameninţat de marjele de exprimare politică. Cu atât mai mult, personal, nu pot să vin să spun că a ieşit sau a depăşit limitele, să zicem, de înţelegere din interiorul USL”, a afirmat Ioan Ţintean.

Liberalul a mai spus că în ciuda reacţiilor apărute ulterior, USL rămâne o construcţie serioasă şi a dat ca exemplu judeţul Bistriţa-Năsăud.

,,Cert e că eu văd USL ca pe o construcţie serioasă. Şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, am început cu multă seriozitate, împreună cu preşedintele PSD Radu Moldovan să construim la modul cel mai serios.

Nu ne gândim să stricăm această construcţie. Nu se poate să ne destrămăm acum, să ne luăm după caii putere din interiorul fiecăruia dintre noi şi să dăm frâu liber unor asemenea stări”, a precizat deputatul PNL.

La întrebarea unui jurnalist, dacă, personal, a fost deranjat de discursul lui Victor Ponta, deputatul PNL Ioan Ţintean a răspuns:

,, Într-o prima fază, m-am enervat şi eu, şi am dat câteva telefoane, spunând: Ce a păţit Victoraş?

După aceea, după ce am vorbit cu Eduard Hellvig (n.r. - secretar general PNL), acesta mi-a zis:Stai Nelu, mai citeşte şi tu o dată discursul!Şi într-adevăr, după ce l-am citit, mi-am dat seama că omul a mers destul de aplicat şi gândit.

Anumite secţiuni din discurs m-au lăsat să îmi pun anumite semne de întrebare, atunci când i-a spus premierului desemnat că va găsi în noi, în Opoziţie, reprezentanţii USL, susţinere pe cele 15 puncte.

Dar, nu m-am temut că se va rupe USL. Nu cred că Victor Ponta şi Crin Antonescu se vor despărţi într-o perioadă de minim o legislatură.

Ideea de fond este aceea că Victor Ponta a dorit să arate opiniei publice că nu suntem numai pe felia aceasta distructivă, adică cu orice preţ vrem să distrugem noul Guvern”, a subliniat liderul PNL B-N.

,,Ponta s-a afişat în parlament ca un prim-ministru cu un program de guvernare”, a conchis Ţintean, întărind afirmaţia unui jurnalist.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5