Tineri din Năsăud şi Blăjenii de Jos, depistaţi la volan, fără permis de conducere!

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința l-au depistat și oprit în trafic, sâmbătă, pentru control, pe un tânăr de 23 de ani, din Năsăud, care conducea un autoturism pe drumul județean 172E, prin Lechința.

Acesta a fost verificat de polițiști, constatându-se că are permisul de conducere reținut și dreptul de a conduce suspendat. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ. În urma celor constatate s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, informe4ază IPJ BN. 

 

****

Potrivit sursei citate, la data de 30 august a.c., pe drumul comunal din localitatea Blăjenii de Jos, polițiștii l-au oprit pentru control pe un bărbat de 31 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși nu deținea permis de conducere. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

Reamintim faptul că articolul 335 din Codul Penal prevede la infracțiunea de   "Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”

    (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

    (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

    (3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5