Timp de două zile, Rodna a fost în sărbătoare! Artişti de renume şi oficialităţi au fost alături de primarul Tinu Grapini şi frumoasa comunitate!

Comunitatea din Rodna a fost timp de două zile în sărbătoare, organizatorii -  Primăria și Consiliul Local -  propunând evenimente și concerte pentru toate gusturile. Zilele Comunei Rodna şi Festivalul Toleranţei au adunat împreună mii de oameni.

Prima zi a fost deschisă de Fanfara din Rodna care a interpretat Imnul Naţional şi Imnul Uniunii Europene. A fost un eveniment  dedicat tineretului, cu un program de peste cinci ore, cu dansuri moderne, dar şi artişti gistaţi de public -   Missy (Rodna), Florinel și Ioana, Jeesy Covar (Vocea României), Laura & Band, Vannesaa Zimmer, Dj Project & Gulia, distracţia fiind asigurată de Partidul Kiss FM- Dj Jonnessey & Aner.

       A doua a început la biserică, iar după slujbă rodnenii au participat, cu mic, cu mare, la ceremonia publică de comemorare a eroilor din comuna Rodna, care s-a încheiat cu o parada militară. La Monumentul Eroilor a fost depusă o coroană de flori de către oficialităţi guvernamentale şi judeţene.  

         Oaspeţi ai rodnenilor au fost preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan, vicepremierul Daniel Suciu – ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ministrul Apelor şi Pădurilor – Ioan Deneş, prefectul Ovidiu Frenţ, arhitectul judeţului – Radu Săplăcan, pe scenă urcând şi consilierul judeţean Dan Birişiu.

La ceas festiv, Consiliul Local Rodna a acordat titlul de Cetăţean de Onoare pentru preşedintele CJ – Emil Radu Moldovan şi, post-mortem, pentru conf. univ. dr. Mircea Leontin Mureşianu – directorul Extensiei Bistriţa a Universităţii Babeş-Bolyai” care la începutul acestei luni a trecut pragul veşniciei. Vicepremierul Daniel Suciu şi ministrul Ioan Deneş au primit distincţie de recunoştinţă pentru implicarea şi contribuţia adusă asupra comunităţii, iar lui Alin Uhlman Uşeriu de la Tăşuleasa Social i-a fost conferită o distincţie de mulţumire.

„În această seară am primit un cadou de suflet din partea uneia dintre cele mai frumoase comunități din județul nostru: Rodna! Alături de harnicul primar Valentin Grapini am dezvoltat un parteneriat care a atras aici 18 milioane de euro în investiții publice. Noi, cei care vremelnic deținem funcții publice, ne facem treaba pentru care suntem aleși, după care oamenii sunt cei care decid dacă vor ca noi să ne continuăm proiectele sau nu! Vreau să mulțumesc cetățenilor comunei Rodna, Consiliului Local și bunului meu prieten Valentin Grapini pentru onoarea de a fi Cetățean de Onoare al Comunei Rodna! Mă bucură și mă obligă să muncesc și mai mult pentru dezvoltarea județului nostru”, a transmis preşedintele Emil Radu Moldovan.

„Nu am putut lipsi de la întâlnirea cu rodnenii, mai ales că mă leagă de Tinu Grapini o veche prietenie. Suntem parte a acestei echipe amândoi de peste 12 ani și mă bucur că viața a rânduit ca peste ani, el primar și eu ministru, să punem umărul la dezvoltarea acestei frumoase comune. O să spun mereu că nu există onoare mai mare decât să fii în serviciul public și să poți ajuta comunități și oameni. Mulțumesc pentru invitație și la mulți ani Rodna!”, a declarat vicepremierul Daniel Suciu.

În cadrul evenimentului au fost premiaţi foarte mulţi oameni ai comunei Rodna, merituoşi, de la copiii care au fost la diferite olimpiade şcolare, până la sportivi.

De la ora 17.00 au debutat manifestările culturale, cu Fanfara Rodna, pe scenă urcând generaţiile  Ansamblului Folcloric Cetate Rodna, dar şi Elena Hazbeiu,  Olar Sabina, Camelia Moldovan, Adina Popovici, Iulia Bucur Roman,  Oana Tomoioaga, Teatru Nescris DOR SOMEŞAN Rodna, Ansamblul „Mureşul”, finalul aparţinând lui Ciro de Luca.

Listă a proiectelor de investiții din Comuna Rodna:

I.BUGET LOCAL
Din bugetul local au fost implementate 53 de proiecte în valoare de 8,18 milioane lei (1,73 milioane EURO)

II.FONDURI EUROPENE
1.Modernizare piață publică-1,92 milioane lei (410.000 EURO)-Finalizat
2.Modernizare rețea de canalizare-1,66 milioane lei (350.000 EURO)-Finalizat
3.Infrastructură de prevenire împotriva inundațiilor-5,42 milioane lei (1,15 milioane EURO)-Finalizat
4.Dotarea căminului cultural din localitate-141.000 lei (30.000 EURO)-Finalizat
5.Modernizarea drumurilor forestiere (9,8 km)-7 milioane lei (1,5 milioane EURO)-În execuție
6.Extinderea sistemului de alimentare cu apă și a rețelei de apă uzată în Rodna (apă-5,8 km, canalizare-8,7 km)-7 milioane lei (1,5 milioane EURO)- În execuție
7.Construirea unei grădinițe cu program normal în Rodna-2 milioane lei (420.000 EURO)-În execuție
8.Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Măgura-Rodna (modernizarea a 11 km de drum în cele două comune)-8,8 milioane lei (1,86 milioane EURO)-În faza de semnare a contractului
9.Modernizare centru civic în localitatea Rodna-1,85 milioane lei (390.000 EURO)-Proiect depus spre finanțare
10.Extinderea, modernizarea și echiparea Școlii Profesionale ’’Florian Porcius’’ Rodna- 6,5 milioane lei (1,37 milioane EURO) -Proiect depus spre finanțare
11.Proiect pentru măsuri integrate pentru o comunitate solidară- Rodna-22,2 milioane lei (4,7 milioane EURO) (POCU)-În derulare
TOTAL INVESTIȚII FONDURI EUROPENE: 9 proiecte în valoare de 56,1 milioane lei (11,8 milioane EURO)

III.GUVERNUL ROMÂNIEI
1.Asfaltare străzi în comună-2,4 milioane lei (510.000 EURO)-Finalizat
2.Modernizarea drumului comunal Rodna-Valea Vinului (9 km)-8,9 milioane lei (1,9 milioane EURO)-Proiect aprobat în curs de evaluare la MDRAP
3.Reabilitarea grădiniței cu program normal nr.1 Rodna-1,6 milioane lei (340.000 EURO)-În derulare
4.Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale ’’Florian Porcius’’-2,5 milioane lei (530.000 EURO)-Proiect aprobat în curs de evaluare la MDRAP
TOTAL INVESTIȚII GUVERNUL ROMÂNIEI: 4 proiecte în valoare de 15,4 milioane lei (3,26 milioane EURO)

IV.POIM 2014/2020-Apă și canalizare
1.Alimentare cu apă:Reabilitarea conductelor de aducțiune și extinderea rețelelor de distribuție (4,93 km)-6 milioane lei (1,27 milioane EURO)
TOTAL INVESTIȚII POIM: 6 milioane lei (1,27 milioane EURO)

Total investiții Rodna: 67 de proiecte în valoare de 18,15 milioane EURO

 

Comentarii

26/08/19 11:13
vizitator

Cu toate că Bistrița-Năsăud face parte din categoria judetelor mici, Răducu nu-i in stare să administreze si să solutioneze unitar problemele cu care se confruntă localitătile de pe intregul teritoriu administrativ. El s-a concentrat pe zona de munte unde oricum situatia economică a comunelor este mai bună, neglijând aproape total zona de câmpie a judetului. Asa se explică faptul că in timp ce Radu Moldovan a primit titlul de Cetățean de Onoare al Comunei Rodna, locuitorii satelor de pe câmpie precum Ocnita, Archiud, Budurleni, Orosfaia, Comlod si Milas sunt rezolvati că nu au apă curentă si amenintă cu trecerea la judetul MURES!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5