Ti-ai cumparat o masina second-hand? Iata ce trebuie sa faci!

Achizitionarea unui autoturism nou ramane un vis indepartat pentru foarte multi dintre romani, iar asta se datoreaza atat nivelului scazut de trai. Pe de alta parte, foarte multi se gandesc la devalorizarea rapida a unei masini si a pierderilor pe care le-ar avea in cazul in care ar opta pentru o masina noua. De aceea, cumpararea unei masini second-hand a ajuns sa fie o varianta la indemana. 

Bineinteles, dupa cumpararea unei masini la mana a doua, orice proprietar trebuie sa ia cateva masuri, astfel incat sa nu isi puna viata in pericol si sa o poate conduce cat mai repede. Astfel, daca ai devenit recent stapanul unui autoturism, atunci trebuie neaparat sa ai in vedere cateva aspecte.

Iata ce trebuie sa faci dupa ce ti-ai cumparat o masina second-hand:

  1. In primul rand, este absolut necesar ca dupa ce ai semnat contractul de vanzare-cumparare sa mergi sa inregistrezi masina pe numele tau. Apoi, pentru a putea deja sa o folosesti trebuie sa platesti toate taxele si sa faci asigurarea RCA. Nu uita nici de rovinieta, taxa de circulatie obligatorie pentru drumurile publice!
  2. Apoi, va fi nevoie sa mergi cu masina pentru o inspectie amanuntita. Numai asa vei avea siguranta ca, in ciuda faptului ca a mai fost folosita, este in stare foarte buna. Este posibil ca anumite piese ale masinii sa fie destul de uzate si sa necesite inlocuirea de urgenta. De exemplu, daca masina porneste mai greu, este clar ca bateria auto trebuie schimbata. Cu orice baterie bosch s5 77ah de la Neobat un autovehicul va avea o performanta consistenta si pornire superioara. Aceasta se potriveste mai multor tipuri de modele de masini, iar pentru o oferta completa poti vizita site-ul https://www.neobat.ro/ si vei afla toate informatiile de care ai nevoie.
  3. Un alt lucru pe care ar trebui sa il faci si pe care cei mai multi proprietari il ignora este citirea cu atentie a manualului auto. Acesta iti va dezvalui o multime de lucruri despre masina ta si informatiile de acolo te vor scoate din impas atunci cand vei avea nevoie de ajutor.
  4. O alta prioritate o reprezinta curatenia masinii. Chiar daca ai luat-o de la cineva care a intretinut-o bine, este ideal sa fie impecabila atunci cand te vei urca in ea. Astfel, rezerva-ti o jumatate de zi pentru a te asigura ca autoturismul tau straluceste si ca iti e drag sa il conduci!
  5. Mai mult, pentru a te asigura ca esti in afara oricarui pericol, este util sa schimbi si cauciucurile. Probabil cele actuale au fost folosite o perioada indelungata, motiv pentru care nu iti vei putea pune baza in ele. Alege sa cumperi unele noi, caci vei fi multumit de calitatea lor si vei avea parte de plimbari fara incidente.
  6. De asemenea, pentru a da o nota personala masinii, poti cauta accesorii auto care sa te ajute sa o schimbi total. De exemplu, poti inlocui husele, covorasele auto si becurile. De asemenea, mai poti adauga parasolare si chiar accesorii auto de interior, care se vor dovedi extrem de utile.
  7. Pentru a te numi un sofer desavarsit, in mod cert vei avea nevoie de cateva unelte care sa nu iti lipseasca din portbagaj: roata de rezerva, cric auto, cheie pentru bujie, canistra. Acestea te vor ajuta foarte mult atunci cand vei intampina o problema pe drum.

Prin urmare, in cazul in care ai devenit sau ti-ai propus ca in urmatoarele luni sa devii proprietarul unui autoturism la mana a doua, este absolut necesar sa ai in vedere aspectele de mai sus. Pentru a-l folosi, acesta trebuie inregistrat, iar o inspectie amanuntita este ideala, pentru a avea parte de plimbari sigure. Pentru a-i da o nota personala, aloca o jumatate de zi si fa curatenie amanuntita, dupa care inlocuieste anumite accesorii. 

Comentarii

10/05/17 08:35
Balan Marius- i...

Ce poti sa faci ? Sa poluezi si sa o dai de primul COPAC .BUM !!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5