Tabla cu materii

Teoria populistă sau despre noua dictatură politică

Virgil RAȚIU

Programul lui Liviu Dragnea, șeful Partidului Social Democrat (PSD) din România, are între principalele obiective laturi care au devenit port-drapelul liderului. Acestea, astăzi, nu sunt o noutate în programul politic al partidului. Sunt afirmate cu tot felul de ocuazii, în forță, începând cu anul de guvernare 2017, pentru că alegerile generale au avut loc toamna, la sfâșitul lui 2016. Prima țintă al Liviu Dragnea a fost să arondeze Justiția la propriile interese, pentru ca să scape din clinciuriurile cu judecătorii și tribunalele, pentru ca să scape de o nouă condamnare care putea fi definitivă și l-ar fi scos din viața politica. Nu ia ieșit demersul de la debutul lui 2017, de aceea a recurs la tipul de guvernare uzurpatoare. Guvernare/guvernări care să îi execute ordinele și „programul”. La prima încercare nu a reușit, vîzându-se silit să-și mazilească propriul prim-ministru, pe Grindeanu. Însă modificarea codurilor penale devenise pentru liderul PSD stringentă. Liviu Dragnea a încercat cu un nou prim-ministru. Nu i-a mers nici cu Mihai Tudose, care nu a catadixit să îi fac lui Dragnea pe plac. Modificarea codurilor penale a fost amânată prin tot felul de proceduri, iar ordonanțe de urgență în același sens, prim-ministrul Mihai Tudose nu și-a asumat, afirmând că ar fi o sarcină a Parlamentului, a Ministerului Justiției. Dragnea a repezit Parlamentul – de unde și tâmpita vorbă „vot pe repede înainate” – acesta a propus noi prevederi în ale codurilor penale, câteva zeci, cu modificările dorite de Dragnea – însă nu toate modificările au fost agreate de Curtea Constituțională. Problemele și graba care îi pârleau lui Dragnea nădragii de blugi au dus PSD la o a treia încercare, cu o guvernare nouă, Dragnea găsind pe post de prim-ministru o femeie, loială și harnică, onestă partidului, pe Viorica Dăncilă. Și uite așa, din guvernare în guvernare, sub presiunea necesităților de ordin juridic care îi vizau pe liderul PSD și acoliții său (aflați în cauze procesuale asemănătoare), prin intermediul ministrului Tudorel Toader, Ministerul Justiției și înaltele foruri de judecată din România au fost politizate aproape în totalitate. Statul de drept și lupta împotriva corupției au devenit pentru Liviu Dragnea și partidul de guvernământ simple lozinci. Alianța PSD-ALDE și-a asumat responsabilități naționale. Lozinci pur românești, realizate de PSD ingonând orice fel de critici, fie venite din țară, fie lansate de la Bruxelles, doar suntem țară membră a Uniunii Europene!
Datorită acestei preocupări, unică și fără alternativă, până în prezent, guvernările PSD nu au dobândit nici un rezultat în nici un domeniu de activitate. În loc de realizări în plan național, au produs pe toate căile numai primisiuni. Orice apariție publica a liderului, a vreunui ministru PSD au însemnat promisiuni. Un cortegiu de prefăcătorii și o sfoară de minciuni publice elaborate.
A avut și are perfectă dreptate manifestantul de la Suceava care i-a replicat lui Dragnea: „Nu ați făcut nimic!”. De trei ani, guvernele PSD vorbesc despre implementarea programului de guvernare cu care au câștigat alegerile din 2016, dar nu au realizat niciun punct din acest program, găsind mereu vinovați de „aceată nenorocire”: președinția României, partidele din opoziție (care opoziție politică, din păcate, e jalnică și astăzi!) și fantoma mitologică „statul paralel”, oculta internaționalistă, care urmărește, cică, înrobirea României străinilor.
Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, PSD și coalizata la guvernare, ALDE, au găsi acești trei cai de bătaie ai politici, drept ofensivă electorală, iar astăzi, după trei ani de lupte în gol și zbateri inutile programul de guvernare e anunțat același, dar cu următoarele modificări:
- pensiile, conform legii, nu au fost indexate cu 5% la începutul acestui an, ci PSD a amânat aceată crește pentru ca, în campaniile electorale în vederea alegerilor europarlamentare (luna mai 2019) și alegerile prezidențiale (luna noiembrie) să anunțe aceste creșteri ale pensiilor în vederea captării unei cât mai mare număr de voturi din partea alegătorilor vârstnici.
- contruirea de spitale reginale moderne, din care până astăzi nu s-a realizat nici unul, deși se aflau pe lista de prorități din programul lansat în alegeri în 2016.
- după trei ani de guvernare și de împovărare a datoriilor externe ale României, Liviu Dragnea abia acum și-a dat seama că că importatorii români otrăvesc cu produse alimentare străine, de proveniență europeană, piețele de desfacere autohtone! Dar cine a împiedicat până în prezent ca produsele alimentare importate din țările europene să fie verificate sanitar alimentar/preventiv la intrarea prin vămile de la graniițele țării. Dincolo de faptul că 50% din produsele importate de afaceriștii români provin din țări extra-unionale, dinafara țărilor membre ale UE!
- partea cea mai importantă a programului PSD-ALDE, prin vocile prim-ministrului Viorica Dăncilă, a liderului PSD Liviu Dragnea și a Parlamentului PSD-ALDE, este înlocuirea adevărului cu minciuna cea mai grosolană, minciuna port-drapel, minciuna cu aripi populiste care conduce la fraude și borjocorire generală, pe față, în direct, la televizor și, eventual, la radio, în direct la adunările lectorale în care laudele liderilor PSD dau pe dinafară, lipside de orice bază reală.
- și mai grav este faptul că discursurile lui Liviu Dragnea presupun fără tăgadă îndepărtarea României de Uniunea Europeană, scoaterea României de sub umbrela UE. Acesta este cel mai grav demers politic întreprins de doi ani încoace. Nu este doar o teorie blestemată care poate arunca România în aer, nu este doar o teorie de tip populist-comunist, ci este chiar blestemul Dragnea pentru România. Este batjocorirea a 4 milioane de români plecați la muncă în străinătate!
Ultima oră: Secretarul PSD, Codrin Șerbănescu, a afirmat public că DNA și ANAF nu au nici un drept să cerceteze și verifice modul cum sunt cheltuiți banii, veniturile partidului într-o campanie electorală! Asta este o afirmație care sfidează pe față cetățenii României, considerându-i simple grupuri de manevră, fond electoral cumpărat prin promisiuni populiste, segmente de nimic, vorba lui Dragnea! Vai lor, sărmanii cetățeni cu drept de vot! Până și contribuțiile cetățenilor la bugetul de stat au fost politizate! Care instituție din România este abilitată să controleze cum se cheltuie, totuși, banul public?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5