Tendințe baie 2020: Recomandări esențiale pentru o amenajare modernă a acestui spațiu

Dintotdeauna, băile au reprezentat un punct de atracție și interes, nu neapărat pentru utilitatea lor ci și prin decorarea, produsele și accesoriile care le scot în evidență unicitatea. Băile romane, cunoscute deja pentru frumusețea lor și pentru inovațiile tehnologice de la acel moment, au devenit un țel pentru multe persoane, îndeosebi în privința confortului. Practic, se încearcă mereu inovarea în ceea ce privește esteticul și funcționalitatea.

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/marmura-calacatta-lilac-polisata-60-x-30-x-2cm

 Tendințele anului 2020 în amenajarea modernă a băii

Revenind în timpurile noastre, produsele destinate băii s-au modificat considerabil. De la căzi masive din fontă am ajuns la cădițe de duș din piatră naturală, de la dulapuri greoaie de baie, la etajere, iar lista... poate continua cu siguranță. Tendințele moderne aduc în prim plan nevoia de confort și de ordine, de organizare eficientă a spațiului, astfel încât momentele petrecute în baie să însemne doar relaxare. Baia nu mai este doar un spațiu în care au loc procesele de igienă, ci e gândită astfel încât să ofere adevărate experiențe de relaxare.

Materiale naturale, la mare căutare

Băile moderne au tendința să urmeze latura naturală a lucrurilor. Beneficiarii au început să prefere, din ce în ce mai mult, materiale naturale pentru căzi, lavoare sau placări și acoperiri, încât ceramicele încep să piardă teren. Locul chiuvetelor greoaie din ceramică este luat de lavoare finuțe din travertin sau marmură, în vreme ce căzile greoaie, din fontă, sunt înlocuite cu niște cădițe de duș din piatră naturală, potrivite cromaticii alese.

 

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/panel-ardezie-brown-15-x-60cm

 

Anul acesta, se poartă foarte mult băile în nuanțe deschise, în tonuri de bej sau alb. Firește, există și excepții de la regulă, însă, în majoritate, designerii de interior optează pentru culori și materiale cât mai naturale, ca o întoarcere subtilă la rădăcinile ancestrale. Tendințele anului 2020 vizează și confortul. Astfel, dacă până acum prosoapele erau atârnate pe cuiere, iată că, în prezent, acestea sunt împăturite frumos, ca la hotel, și lăsate într-un colț, pe o etajeră, pentru ca oricine să fie îmbiat de ideea unei băi pe cinste.

Produsele pentru îngrijire personală sunt și ele mascate discret, cu ajutorul blaturilor de baie sau a etajerelor, organizând astfel camera încât totul să fie într-o perfectă ordine. Dacă până acum câțiva ani erau preferate accesoriile cromate, în 2020, chiar și dispenserele de baie sunt în ton cu restul amenajărilor. Nuanțele cromate nu mai sunt la căutare, însă culoarea lemnului nature și diferite tonuri de pastel sunt folosite chiar și pentru micile accesorii de baie.

Pata de culoare

Specialiștii atrag atenția că o baie poate deveni monotonă prin colorit și atunci propun jocuri de culori, chiar între produsele folosite pentru mobilare băii. Brâurile de baie, montate la nivelul înălțimii privirii, plintele sau chiar obiectele sanitare pot schimba total aspectul unei băi. Pentru acestea pot fi folosite culori speciale, însă, tot din gama celor naturale. O cădiță de duș, de culoare gri, într-o baie bej sau jocurile dintre travertin și granitul negri sunt doar câteva idei pe care le avem la dispoziție.

Băile moderne țin cont de ceea ce ne spun specialiștii, însă au în vedere și nevoile beneficiarilor. Fiecare produs este ales astfel încât să facă parte integrantă din peisaj, pentru că tendințele anului 2020 sugerează calitatea și confortul, dar și rezistența și durabilitatea. 

 

 

 


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5