Teaca: Şedinţa de constituire a Consiliului Local

Miercuri, 27 iunie a.c., a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Local Teaca ales în urma scrutinului electoral din 10 iunie 2012. Din motive obiective, nu am putut participa la această solemnitate, iar ceea ce voi relata în acest sens provine din surse din cadrul Primăriei Teaca. Pentru a da legitimitate actului de constituire a reieşit că la şedinţă au participat, din partea Prefecturii judeţene „două fătuci”, neştiindu-le nimeni din cei prezenţi numele şi aceasta în condiţiile în care comuna Teaca este una dintre cele mai mari şi mai importante pe harta judeţului Bistriţa-Năsăud. Dar ce mai contează acest lucru dacă legea a fost respectată.
În cadrul şedinţei de constituire au fost validaţi toţi cei 15 consilieri comunali aleşi la scrutinul electoral din 10 iunie 2012.
Pentru funcţia de viceprimar au fost două propuneri: Vasile Petruş din partea USL şi prof. Ioan Mihalci din partea UDMR. Partea nostimă este aceea că cel de-al doilea s-a autopropus, obţinând 4 voturi pentru şi 11 voturi împotrivă, voturile împotrivă venind de la USL 9 şi 2 de la PPDD, iar cele pentru au fost 3 de la PDL şi 1 de la UDMR, adică de cel autopropus, cei patru fiind opoziţia, care se va odihni 4 ani de acum încolo.
Domnul Iustian Damian Muntean a rămas în continuare primar al comunei Teaca, obţinând la alegerile pentru funcţia de primar 1300 de voturi în plus faţă de cei 2 contracandidaţi, respectiv unul de la PDL şi celălalt de la PPDD, care au obţinut, totuşi, un număr de 2 consilieri, în timp ce PDL au obţinut doar 3 consilieri, un rezultat execrabil al acestui partid. Urăm mult succes noului Consiliu Local, care trebuie să se implice mai mult pentru îmbunătăţirea activităţii economice şi sociale a comunei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5