Teaca: demografie 2010

Din statistica Primăriei Teaca reiese că populaţia comunei, în prezent, este de 6100 de suflete, din care: 4298 români, 395 maghiari, 1400 ţigani şi 7 germani, aşa, ca să fie, de fapt, doar unul fiind sas autentic. O grămadă de tineri români şi ţigani s-au dus prin străinătăţuri la muncă, sau, mă rog, cu treburi, care de ani buni, cu banii trimişi acasă mai cârpesc sărăcia care îşi are domiciliul aici, mai ales în ultimii 20 de ani de „democraţie”.

În anul 2009 au decedat un număr de 32 de oameni, dintre care prin autospânzurare 3, iar restul de moarte naturală. Golul lăsat de aceştia a fost rezolvat de 87 de nou-născuţi: 30 români, 52 ţigani şi 5 maghiari, faţă de 15 români şi 26 ţigani în anul 2008, un plus de 15 la români şi 16 la ţigani. Să vedem „pepiniera” care va asigura „materia primă” pentru cele 5 şcoli de pe raza comunei, în care, în anul şcolar 2009-2010 există în clasa I un număr de 70 de elevi. Pentru viitor, cele 5 grădiniţe de pe raza comunei pregătesc 237 de copii între 3 şi 6 ani, ceea ce înseamnă că în viitorii 3 ani, numărul mediu de elev i în clasa I va fi de 72 la nivel de comună. Din totalul de 237 preşcolari, 80% sunt de etnie romă, beneficiari ai unei „discriminări pozitive” care, dacă este promovată de stat doar ca o măsură impusă de UE, fără efecte concrete în activitatea de integrare a acestora în societatea civilizată, totul este în zadar. A se vedea în acest sens „calitatea” profesoarei rome de la Tg-Mureş, beneficiară a acelei „discriminări pozitive” care foloseşte catalogul şi palma ca arme de luptă împotriva celor care i-au înlesnit pregătirea pentru a deveni „petagogă”. Bani aruncaţi în vânt!

În fine, să nu complicăm lucrurile, mai ales acum când criza economică îi loveşte pe toţi, pe cei buni şi pe cei răi, care vor deveni şi mia răi, bucurându-ne că, iată, vine primăvara, când se poate ieşi la cules de frunze de păpădie şi salată de pe marginea pădurii şi pâraielor oferite gratis de mama natură, fără E-uri. E însă rău. E tot mai rău!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5