Teaca: alegeri locale PSD

Vineri, 23 aprilie a.c., sala Căminului Cultural din Teaca a devenit neîncăpătoare. Delegaţi din satele componente comunei, membri ai PSD, s-au întrunit în Conferinţa comunală a PSD pentru alegerea noilor structuri de conducere. La lucrările conferinţei a fost prezent deputatul PSD Ioan Radu Moldovan, care a condus lucrările conferinţei şi care a făcut „varză” guvernarea PD-L condusă de Traian Băsescu, pe care „nu îl respectă, dar respectă instituţia prezidenţială”, scoţând în evidenţă valorile doctrinare social-democrate ale PSD „care este cel mai aproape de problemele şi nevoile sociale ale oamenilor simpli ai acestei ţări”.

Raportul de activitate a organizaţiei comunale PSD Teaca pe ultimii 2 ani, precum şi proiectul de program politic pentru următorii 2 ani a fost prezentat de dl. Vasile Petruş, preşedintele organizaţiei comunale a PSD, care a evidenţiat preocuparea administraţiei comunale, condusă de primarul pesedist Iustian Munteanu, în elaborarea de proiecte pe Măsura 322 în valoare de aproape 3 milioane de euro: canalizare, staţie de epurare, asfaltare 9,2 km drumuri comunale, grădiniţă cu program normal, dotare Cămin Cultural satul Archiud. De asemenea, sunt în derulare: proiect pentru extinderea reţelei de alimentare cu gaze în localitatea Teaca, pe o lungime de 7,2 km; reabilitarea Căminului Cultural din satul Ocniţa (în lucru); proiect pentru realizarea în toate satele comunei a unor terenuri de joacă pentru copii; proiect de reabilitare a Bisericii Evanghelice din Teaca, parc şi grup social public, în parteneriat cu Biserica Evanghelică Bistriţa; reabilitare Sală nunţi în localitatea Teaca (în stadiu de finisare); proiect de modernizare a parcului central din Teaca; reabilitarea Căminului Cultural din satul Viile Tecii, proiect care nu se pot finaliza din cauza neimplicării conducerii pedeliste a judeţului pentru finanţarea acestora, care orientează banii pentru localităţile conduse de primari PD-L. Totuşi, actuala conducere a comunei Teaca a asigurat pe cei prezenţi la conferinţă că majoritatea acestor proiecte vor fi finalizate, fiind susţinute şi din bani europeni, pe care PD-L-ul nu va îndrăzni să-i întoarcă din drumul spre finalizarea acestora.

S-a scos în evidenţă faptul că în prezent organizaţia comunală a PSD Teaca are aproape 400 de membri, faţă de 50-60 în anul 2000. S-a ales noul organ comunal de conducere, format din 21 de membri. În funcţia de preşedinte a organizaţiei comunale a PSD a fost reales dl. Vasile Petruş, 4 vicepreşedinţi: Iustian Munteanu, Szoldos Adriana, Iacob Matei, Cristina Dorobont, iar în funcţia de trezorerie a fost ales dl. Gheorghe Buga. În încheierea lucrărilor conferinţei comunale a PSD, deputatul Ioan Radu Moldovan a dat răspuns la întrebările ridicate de participanţi, asigurându-i pe cei prezenţi de tot sprijinul său pentru finalizarea proiectelor propuse pentru următorii 2 ai pentru ca cetăţenii acestei comune să se bucure de binefacerile civilizaţiei, într-o ţară membră a Uniunii Europene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5