Te gândești să îți înființezi o afacere? Care sunt sursele la care poți apela?

În zilele noastre tot mai multe persoane doresc să devină antreprenori și optează pentru deschiderea unei afaceri proprii. 

În cele mai multe cazuri, oamenii au foarte multe idei și talente, dar nu au resursele financiare necesare. Sau, sunt alte cazuri, în care au resursele financiare necesare, dar nu au idei. În acest caz este bine să ceri sfaturi, păreri sau chiar ajutor, dacă simți că ești copleșit de situație. Poți apela la diferite surse, în funcție de nevoile și necesitățile tale.

Iată care sunt sursele la care poți apela:

 

1. Alege un consultant în afaceri

Consultantul te va îndruma în toți pașii pe care trebuie să îi parcurgi în demararea unei afaceri. Atunci când alegi consultantul în afaceri, ia în considerare:

- experiența acestuia;

- capacitatea de a realiza un plan de afaceri;

- capacitatea de a realiza o strategie de viitor;

- stilul consultantului, deoarece este necesar să vedeți la fel misiunea și viziunea afacerii.

 

Atuurile unui consultant:

- te ajută să gestionezi resursele, te sfătuiește în ideile la care mai ai de lucrat și îți încurajează ideile profitabile;

- este obiectiv în afaceri;

- este imparțial în afaceri;

- are o gândire critică;

- oferă soluții în situații dificile și stresante.

 

2. Cere ajutor financiar

Dacă ai o idee de afacere care ești convins că o să funcționeze, dar nu ai resursele financiare necesare, nu ezita să ceri ajutor. Nu renunța la visul sau talentul tău din cauza unui obstacol. Marea majoritate a persoanelor se împiedică de acest obstacol financiar și renunță, dar nu iau în considerare alte variante, mult mai potrivite decât varianta de a renunța. 

În primul rând poți apela la membrii familiei sau la prietenii apropiați. Cu siguranță te vor ajuta dacă au posibilitatea financiară, iar dacă nu, nu te da bătut. Poți apela, de asemenea, la un credit de nevoi personale, care te va ajuta să îți pui afacerea în mișcare. Este mai rapid, mai simplu și mai eficient decât crezi. Poți apela direct la Altex.ro pentru un credit de nevoi personale, nu este necesar să apelezi la o bancă. 

Poate nu ți se pare cea mai potrivită alegere, dar cu siguranță este mai potrivită decât varianta de a renunța la ceea ce îți dorești. Cu multă muncă, dedicare și perseverență afacerea ta va deveni de succes.

 

3. Discută cu familia sau prietenii

Membrii familiei sau prietenii apropiați pot fi cei mai mari susținători, dar și cei mai severi critici. Ei îți vor da sfaturi reale și constructive și te pot susține moral. Când te simți stresat și agitat este bine, pe lângă socializare, să ai o alimentație sănătoasă, să faci mișcare, să îți petreci timpul liber făcând lucruri pentru tine și să te odihnești suficient. Corpul tău are nevoie de aceste lucruri. Dacă gândești pozitiv și echilibrat vei reuși să combați stresul și să fi mai productiv.

Începutul înființării unei afaceri și, de asemenea, deținerea unui afaceri pot fi copleșitoare pentru anumite persoane. Se recomandă să iei fiecare aspect pas cu pas, să te organizezi, să te aștepți la perioade mai stresante, să te încurajezi și să te motivezi. Rezultatele nu se vor vedea din prima, așa că nu te descuraja. Fă ceea ce îți place, muncește pentru acel lucru zi de zi și vei reuși, la un moment dat, să faci profit din visul tău.

 

Sursa foto: freepik.com



 

Comentarii

05/12/22 10:42
Gica contra

Daaa... Uitat-te-n portofel mai intai si vezi daca te tzin baierele sa suporti tot ceea ce trebuie ptr " consultanti , parandaratu catre finantzatori si realizarea proiectului " ... precum si daca rodul muncii tale poate fi valorificat eficient , sau muncesti numai sa potzi supravietzui de pe o zi pe alta ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5