Tastatura, una dintre cele mai fragile componente ale laptopului

Utilizarea intensiva a laptopului nu reprezinta un proces care nu este urmat de consecinte, dimpotriva. O persoana care isi foloseste laptopul atat pentru task-uri de natura profesionala cat si pentru activitati recreative o sa aiba intotdeauna dificultati in conservarea tastaturii. Fie pentru ca punem presiune pe taste in momentul in care redactam documente, fie pentru ca nu curatam suficient de des butoanele sau spatiile dintre acestea. Daca mai adaugam si un strop de neatentie, varsand lichide pe suprafata acesteia, atunci nu-i de mirare faptul ca o data la cateva luni cautam o alta tastatura laptop pentru a o inlocui pe cea deteriorata.

Un lucru cert este faptul ca tastatura pare a-si pierde functionalitatea chiar in momentele in care avem nevoie mai mult de ea. Pornind de la acest fapt, putem da curs intiativelor propuse de specialistii din service-ul Power Laptop pentru a verifica problemele tastaturii.

Corpurile straine care ajung intamplator printre spatiile tastaturii reprezinta una dintre principalele probleme pentru care ea nu mai functioneaza asa cum trebuie. Resturile de mancare, praful si alte reziduuri - toate acestea pot ajunge facil pe sub taste, influentand in mod negativ maniera in care butoanele raspund la comenzi. Cel mai simplu este sa curatam tastatura cu ajutorul unui aspirator prevazut cu un accesoriu special, care poate ajunge prin zonele sale inguste fara a-i deteriora configuratia. Daca nu aveti la indemana un astfel de echipament, incercati pur si simplu sa curatati tastatura, scuturand laptopul. Ideea este simpla si se bazeaza pe jetul fin de aer care patrunde printre spatiile dintre taste.

O alta solutie care de-a lungul timpului s-a dovedit eficienta in combaterea diverselor probleme de functionare este chiar restartarea laptopului. Din spusele profesionistilor care lucreaza de ani buni in domeniul reparatiilor pentru laptopuri, multi oameni ajung la service fara a incerca macar sa isi restarteze device-urile, ajungand astfel sa faca un drum in plus si sa cheltuiasca sume semnificative pentru o simpla diagnoza. Daca nici asa nu reusiti sa va rezolvati problema, inseamna ca defectul nu este superficial. Pentru astfel de situatii, exista alte trei posibilitati pe care le puteti fructifica inainte de a investi intr-o alta tastatura pentru laptop.

Probleme la nivelul driver-ului. Stiati ca in Control Panel aveti un director care se numeste Device Manager? Daca l-ati accesat din curiozitate, probabil stiti ca el va ofera informatii utile referitoare la fiecare componenta in parte, cele care nu functioneaza corect fiind semnalizate prin intermediul unui semn de exclamare. In momentul in care apare un astfel de semn in dreptul tastaturii inseamna ca a venit timpul sa accesati pagina producatorului pentru un update la nivelul respectivei componente. O sarcina care nu o sa va consume mai mult de 30 de minute, fara a fi nevoie sa mai ajungeti in pragul unui service laptop din preajma locuintei voastre.

Lipsa de conexiune cu placa de baza. Aceasta interventie se adreseaza persoanelor care mai stiu cate ceva despre partea hardware, caci ea implica verificarea conexiunilor intre tastatura si placa de baza. Cunostintele in aria hardware sunt necesare pentru ca trebuie sa demontati componenta, urmarind daca banda care face legatura intre ea si placa de baza a device-ului este conectata. Mai multe detalii despre demontarea tastaturii puteti gasi pe site-ul producatorului sau in tutorialele existente pe Youtube. Nu de alta, insa cel mai probabil au fost si alti oameni care s-au lovit de aceasta problema.

Lipsa de reactie la orice stimul. Am lasat acest scenariu nefavorabil ultimul pe lista, insa asta nu inseamna ca l-am exclus intru totul din discutie. Daca laptopul este inca in perioada de garantie, atunci nu trebuie sa mai continuati cu experimentele pe cont propriu, ci va puteti folosi dreptul de a-l duce in service. Daca nu mai dispuneti de privilegiul garantiei, atunci trebuie sa incepeti research-ul pentru o alta tastatura compatibila.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5