Tarifele de salubrizare cresc! Vezi cu cât!

Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud (ADI Deşeuri) a aprobat, cu majoritate de voturi, aprobarea solicătătii Operatorului SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA privind modificarea tarifelor practicate.

         În AGA ADI Deşeuri, au votat pentru 28 reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale, au fost 2 abţineri (Consiliul Judeţean şi Feldru) şi 18 voturi „împotrivă”, înregistrându-se şi absenţe.  

         Practic, este vorba despre majorarea tarifelor de salubrizare percepute de Vitalia, care ar urma să  intre în vigoare începând cu 1 august 2015.

În mediul urban, tariful ar urma să ajungă la 6,82 lei/persoană/lună (TVA inclus) de la 3,5 lei cât este în prezent. În zona rurală, tariful va fi de 2,95 lei/persoană/lună (inclusiv TVA) faţă de 1,81 lei. Agenţii economici/instituţiile publice vor plăti un tarif de 256,46 lei/tonă, fără TVA, în comparaţie cu 239,48 lei.

Celelalte tarife practicate de Operator rămân neschimbate, respectiv:

-      Tarif 4 – colectare, transport, depozitare deșeuri rezultate din activități de construcții și demolări – persoane fizice, inclusiv asociații de locatari/proprietari: 29,59 lei/tonă (TVA inclus)

-      Tarif 5 – colectare, transport, depozitare deșeuri rezultate din activități de construcții și demolări – agenți economici și instituții publice: 29,59 lei/tonă (TVA inclus)

-      Tarif 6 – colectare, transport, depozitare și valorificare deșeuri voluminoase – persoane fizice, inclusiv asociații de locatari/proprietari: 34,24 lei/tonă (TVA inclus)

-      Tarif 7 - colectare, transport, depozitare și valorificare deșeuri voluminoase și DEEE – agenți economici și instituții publice: 34,24 lei/tonă (TVA inclus).

***

În cadrul şedinţie, A.G.A. a A.D.I. Deșeuri Bistrița–Năsăuda repsins solicitarea Operatorul S.C. Vitalia Servicii pentru Mediu S.A. de modificare a cuantumului redevenței, cuantumului penalităților și înghețarea penalităților de întârziere a plății redevenței.  

Comentarii

30/07/15 14:28
Vizitator

Se poate si mai rau. De exemplu, Clujul care nu are depozit ecologic este in situatia disperata de a transporta deseurile menajere la Oradea. Din pacate desi dispune de „Sistemul de management integrat al deseurilor solide in judeţul Bistriţa Năsăud” cu depozit ecologic la Tarpiu realizat cu fonduri europene, Consiliul judetean nu a fost in stare pana acum sa faca functional sistemul. Pana la urma problema deseurilor menajere trebuie rezolvata.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5