Tăiatul porcului, ritual păstrat de artistul Nicu Cioanca. Bunătăţi din porcul crescut în ogradă, pe Valea Bârgăului
Lun, 12/19/2016 - 15:28
Artistul Nicu Cioanca, directorul adjunct al Centrului Judeţean pentru Cultură, se pregăteşte de Sărbătorile de iarnă. Conform tardiţiei, de pe masa de Crăciun a îndrăgitului interpret nu va lipsi cârnaţul şi alte preparate făcute acasă, din porcul crescut în ogradă, pe Valea Bârgăului.
Tăiatul porcului a avut loc în week-end, aşa cum s-a întâmplat la mulţi gospodari din judeţ.
La mulţi ani, cu sănătate !
Citiţi şi:
- În prag de zi onomastică, Nicu Cioanca nu uită de tradiţiile bârgăuane
- Bucuriile primarului Hognogi: tăiatul porcului şi zăpada
- Tăiatul porcului, ca pe la gazde, și bucate alese la Crăciun în Bistrița-Năsăud!
- La tăiatul porcului, explozie de butelie
- Tragedie la tăiatul porcului pentru un director de la Iproeb. Acesta se zbate între viaţă şi moarte
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
Noul volum al lui Iacob Naroș se intitulează Publicistică literară (2020-2024) și este...
Comentarii
Sibian Lacatus -
Joi, 16:40
Bravo felicit elevii care muncesc
prof. Vasile Găurean -
Mie, 20:34
Părintele profesor bistrițean a avut o contribuție decisivă la canonizarea sfinților „bistrițeni”,...
Iuliu -
Mie, 16:07
PSD-istii bistriteni sunt pusi pe demolare. După acea ideie tâmpită cu demolarea stadionului Jean...
veronica oșorheian -
Lun, 11:47
Fericit acest sat, Malin, intrat în raiul în care păcatele fierb în cazanele iertării.
cititor -
Dum, 20:53
Când vor fi aduse la normal retribuțiile magistraților? Salariile lor sunt mai mari decât munca...
Aniversări
Cele mai sincere urări aniversare transmitem, în zi de naştere, primarului comunei Târlişua, VLĂDUŢ PURJA.
Această zi este o ocazie deosebită, prof. Veronica Bălan, director al Școlii Gimnaziale “Aurel Rău” din Josenii Bârgăului, să vă aducem cele mai...
Adaugă comentariu nou