Tabăra ”Tineretul la vârf”, cu participarea elevilor din Sângeorz-Băi, în Parcul Naţional Munţii Rodnei

În perioada 8-9 iulie s-a desfășurat tabăra ”Tineretul la vârf – Youth at the top!” în circul glaciar Putredu din Parcul Național Munții Rodnei, unde au participat 15 elevi din cadrul Liceului Teoretic "Solomon Haliță" și Școala Gimnazială "Artemiu Publiu Alexi" din Sîngeorz-Băi.
Tabăra a cuprins ateliere de desen, gătit în natură, drumeții montane în zona alpină și a mlaștinilor montane, jocuri de mediu, laboratoare florale, ateliere de inventariere insecte cu fileul entomologic, sesiuni de inventariere fluturi de noapte prin metoda capcanelor luminoase și nelipsitul foc de tabără cu cântecele la chitară.
Proiectul ”Tineretului la vârf” este coordonat de ALPARC (Rețeaua Alpină a Ariilor Protejate) și CNPA (Rețeaua de Arii Protejate din Carpați), cu sprijinul financiar din partea Ministerului German pentru Mediu. ”Tineretul la vârf” este în primul rând un proiect internațional, o acțiune colectivă organizată simultan în 9 țări alpine și carpatice (Austria, Franța, Germania, Italia, Slovenia, Slovacia, Polonia, Elveția și România), și a urmărit crearea legăturilor între tinerii din diverse țări din Alpi și Carpați.
Programul are rolul de a a consolida relația tinerei generații cu natura și muntele, de a sensibiliza tinerii cu privire la protecția și conservarea naturii, de a consolida sentimentul de apartenență al tinerilor la o zonă montană comună - Alpii și Carpații, de a stimula sentimentul de a face parte din spațiul european, de a susține noțiunea de solidaritate, de a mobiliza ariile protejate cu zone alpine în jurul unui proiect unic și unitar, de a face vizibile inițiativele educaționale ale ariilor protejate alpine și ale tuturor organizațiile care participă la eveniment.

Biolog dr. Claudiu Iușan
Administrația Parcului Național Munții Rodnei

Comentarii

21/07/21 12:01
Gica Contra

Explicati-le acestui " tineret "... cum au votat impreuna cu diasporetzii , au adus la butoane pe cei care astazi ne guverneaza si care le permit fliostorogilor sa nu plece la pensie pana merg direct in coparsaie si-i ridica de acolo " pompele funerare " ... concomitent cu desfiintzarea joburilor publice, de unde-i dau afara si raman fara serviciu... cine credeti altii decat acesti tineri ... VIITOAREA FLOARE MANDRA A SOMAJULUI SI AJUTOARELOR SOCIALE !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5