Tabăra din Sângeorz Băi, pregătită să primească peste 720 de tineri în vacanţă

Aproximativ 720 copii din întreaga ţară vor veni să-şi petreacă un sejur de o săptămână în tabăra de la Sângeorz Băi, de altfel singura rămasă funcţională din judeţul nostru. De altfel, vor fi opt serii care vor ajunge în oraşul staţiune, până la începutul lunii septembrie.
Potrivit directorului executiv Constantin Florian de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, au fost deja efectuate lucrări de reparaţii, dotări, iar personalul care va lucra temporar a fost deja contractat. Pentru petrecerea timpului liber, în afara programului de tabără, DJST Bistriţa-Năsăud le-a pregătit elevilor câte o zi de drumeţie, o zi la un bazin de înot din Sângeorz Băi, plus facilităţi pentru practicarea sporturilor (baschet) sau acces la calculatoare.
Deocamdată, este în etapa de avizare şi organizarea unei tabere tematice la Centrul de Agrement din Sângeorz Băi. Anul trecut, în luna august, aici a avut loc tabăra naţională de arte vizuale, în organizarea DJST BN în colaborare cu Liceul de Arte "Corneliu Baba" din Bistriţa, Uniunea Artiştilor Plastici - filiala Bistriţa-Năsăud şi Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi. Pe parcursul celor şase zile de tabără, activităţile s-au derulat în ateliere de creaţie în care se vor aborda noţiuni privind teoria culorilor, culorile complementare, spectrul culorilor, diferenţierea tehnicilor de lucru în acuarelă, tempera sau ulei, precum şi tehnici de modelaj al lutului.
Altfel, pentru copiii cu deficienţe şi pentru cei care provin din familii cu probleme sociale (dar care au rezultate bune la învăţătură – media generală de minimum 8 şi nota 10 la purtare) mai sunt disponibile 21, respectiv 81 locuri în tabere, a anunţat directorul executiv Constantin Florian. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a transmis adrese către toate consiliile locale pentru identificarea potenţialilor beneficiari, listele urmând să fie confirmate şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean, prin prisma rezultatelor şcolare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5