La Gledin,

Tabără de pictură de icoane „Lumina crucii” şi „Legenda verii”

În organizarea Direcţiei pentru Cultură Mureş, a Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin, cu sprijinul Primăriei Reghin şi al Centrului Cultural „Sf. Pahomie”, din Gledin, la Gledin va avea loc Tabăra de pictură de Icoane „Lumina crucii”, o continuare a proiectelor „Icoana din fereastră” şi „Crucea din fereastră”. Tabăra face parte dintr-un proiect mai amplu, „Patrimoniul Bisericesc în actualitate – icoana, artă şi credinţă”.
Pe durata taberei, (19-26 iulie 2013) pictorilor, membrilor ai Grupului de Artă Religioasă „Deisis”, li se vor alătura oameni de cultură, din judeţele Bistzriţa-Năsăud, Covasna, Harghita şi Mureş, care vor susţine conferinţe, dezbateri pe teme de patrimoniu bisericesc şi de artă iconografică. Directorul Taberei este pictorul Marcel Naste. Manager de proiect, Nicolae Băciuţ.
În acelaşi cadru, va avea loc vineri, 26 iulie vernisajul expoziţiei cu lucrările taberei, continuând activităţile unei alte tabere, „Legenda verii”, cu un bogat conţinut cultural-artistic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5