Tabăra de acasă, la Budeşti. Jandarmii bistriţeni, alături de elevi!

Jandarmii au fost prezenţi marţi în mijlocul celor care în această perioadă se află în localitatea Budeşti, în “Tabăra de acasă”. Cadrele Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale le-au prezentat elevilor aspecte privind atribuţiile Jandarmeriei Române dar şi date concrete privind orientarea într-o viitoare carieră spre acest domeniu.

Nu a lipsit nici prezentarea unor fapte de natură antisocială ce pot fi săvârşite în şcoli sau în legătură cu şcoala, pe timpul şi în afara orelor de curs. Totodată elevilor prezenţi în tabără le-au fost prezentate modele comportamentale ce pot fi adoptate de către elevi pentru a nu se transforma în victime ale unor fapte antisociale.

"De asemenea, jandarmii le-au prezentat recomandări privind petrecerea vacanţei în condiţii de siguranţă. La activităţi au fost prezenţi şi doi dintre câinii de serviciu ai Jandarmeriei bistriţene care au reprezentat punctul de atracţie al acestei activităţi datorită exerciţiilor prezentate de Saşa şi Dona.  Participanţilor le-au fost prezentate materialele folosite de jandarmi în diferite misiuni iar la final le-au fost împărţite pliante care conţin aspecte referitoare la problematica abordată pe parcursul discuţiilor cu jandarmii.  În total, un număr de 160 de elevi alături 20 de profesori însoţitori, au participat la activitatea prezentată atât de jandarmi, poliţişti cât şi de către pompieri", precizează, într-un comunicat de presă, mr. Georgeta Căşvan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jamdarmi Bistriţa-Năsăud.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5