Symmetrica nu este responsabilă pentru posibilele dezastre de mediu de pe râurile Someşul Mare şi Şieu

In urma scrisorii trimise catre Guvernul Romaniei, Corpul de Control al Premierului, Ministerul Mediului, Ministerul Apelor si Padurilor, dar si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud de catre cele 18 persoane ce locuiesc in Cociu, Floresti, Beclenut, Beclean, Sasarm si Piatra, compania Symmetrica a revenit cu o serie de lamuriri.

Astfel, Symmetrica nu detine pe plan local o balastiera si nu exploateaza agregate de rau pe cursurile superioare ale aurilor SOMESUL MARE si SIEU, respectiv, in localitatile riverane acestor cursuri de ape: Beclean – Beclenut, Sasarm, Cociu, Nimigea, Mogoseni, Chiuza, Piatra, Floresti, Mocod, Sintereag, Salva, jud. BISTRITA-NASAUD.

In aceste conditii, Symmetrica nu se face responsabila pentru posibilele dezastre de mediu specificate in scrisoarea trimisa catre Guvernul Romaniei, Corpul de Control al Premierului, Ministerul Mediului, Ministerul Apelor si Padurilor, dar si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud de catre cele 18 persoane ce locuiesc in Cociu, Floresti, Beclenut, Beclean, Sasarm si Piatra.

Compania Symmetrica achizitioneaza o parte dintre materiile prime, printre care si agregatele de rau, de la o serie de societati din regiune, insa, asa cum am specificat, nu detine o balastiera proprie.

Mai mult chiar, Symmetrica face eforturi considerabile pentru a proteja mediul inconjurator si a limita impactul activitatii curente asupra acestuia.

In ceea ce priveste transportul de nisip, pavaje sau borduri, mentionam ca datele transmise in scrisoare sunt incorecte. Aceste materiale nu sunt transportate in timpul noptii, ci doar in intervalul 08.00 – 18.00. In acest fel nu afectam linistea publica.

Dincolo de toate aceste informatii eronate, Symmetrica este una dintre companiile care a investit substantial in regiune prin inaugurarea, in 2012, a fabricii din Sintereag. Mentionam ca acest demers a dus la crearea a 20 de noi locuri de munca, dar si prin incurajarea economiei locale prin achizia de materii prime de la furnizori din regiune.

De asemenea, Symmetrica contribuie la bugetul local prin plata de impozitie si alte contributii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5