Sute de credincioşi, la Dobric, de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Mitropolitul Andrei, primit cu flori

Mănăstirea Dobric, protopopiatul Beclean, și-a sărbătorit hramul de praznicul Sfinților Împărați Constantin și mama sa, Elena. Sfânta Liturghie a fost oficiată și în acest an pe altarul de vară de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi, în prezența obștii monahale și a sute de credincioși. Mitropolitul a fost primit de preoţi şi credincioşi cu prapori şi ritm de toacă, printre oficialităţi remarcând şi pe prefectul Ovidiu Frenț, deputatul Ioan Oltean, administratorul județului, Florin Moldovan, primarul comunei, Paul Știr, artistele Cornelia Ardelean şi Alina Ceuca.
Pelerinii au fost ospătați, la final, cu sarmale pregătite de o familie de credincioși din localitate, după cum ne-a spus maica stareță, Veronica.
Mănăstirea închinată „Sfântului Evanghelist Luca” și „Sfinților Împărați Constantin și Elena” de la Dobric a fost înființată, ca un mic schit, în anul 1992. Un an mai târziu a devenit mănăstire. Biserica mare, aflată în construcţie, are hramul „Adormirea Maici Domnului”. Mănăstirea deține o bisericuţă din lemn cu hramul „Sfântul Evanghelist Luca”, în stil maramureşean, dar și un paraclis, închinat Sfinților Împărați Constantin și Elena.

În cadrul cadrul așezământului monahal funcţionează de câţiva ani şi căminul de bătrâni „Aurel şi Dudica Milea”. Aici sunt primite bătrâne, care sunt abandonate de familie, cu pensii foarte mici, iar mănăstirea, pe cheltuiala ei, le poartă de grijă. În urmă cu trei ani, de sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Mitropolitul Clujului, a pus piatra de temelie pentru Căminul pentru persoane vârstnice cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”. De asemenea, în prezent, se lucrează la construirea unei biblioteci, care va adăposti cele peste 40 de mii de volume din colecția mănăstirii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5