Surpriză pentru absolvenţii clasei a opta de la Şcoala Profesională "Tiberiu Morariu" din Salva

Pr. Dr. Maxim Morariu

Emoţiile şi stresul examenelor au fost urmate, pentru absolvenţii clasei a opta ai Şcolii Profesionale "Tiberiu Morariu" din localitatea Salva, de o frumoasă surpriză. La ieşirea din săli, aceştia au avut parte, într-un cadru restrâns şi respectând regulile de distanţare socială, de festivitatea de absolvire şi premierea tinerilor care s-au distins prin rezultate bune la învăţătură şi purtare.
Curtea şcolii a devenit astfel, o adevărată tablă de şah, în cadrul căreia, respectându-şi pătrăţelul imaginar, fiecare elev a asistat cu emoţie la încheierea festivă a cursurilor. După ascultarea imnului Gaudeamus, a urmat cuvântul de rămas bun al doamnei director şi cel al doamnei diriginte.
Definită de către doamna director Romana Fetti, drept o "generaţie de excepţie", clasa a opta a beneficiat de cinci premii de onoare, respectiv cunoscuta interpretă şi "copil de aur" al Salvei, Amalia Mihaela Ţuţuruga, Maria Catarig, Maria Florina Oproaie, Denisa Puica şi Daria Andreea Tănase. Au urmat apoi celelalte premii, multe la număr, menite să răsplătească munca tinerilor absolvenţi şi să-i încurajeze să continue într-un mod la fel de serios şi pe mai departe. Demersurile şcolii au fost susţinute şi de cele ale autorităţilor locale, domnul primar Ing. Onul Gheorghe oferind, din partea Primăriei şi a Consiliului local premii în bani, atât premianţilor de onoare, cât şi tinerilor care s-au distins în cadrul diferitelor olimpiade şi concursuri, la nivel judeţean sau naţional.
Cu lacrimi şi emoţii, absolvenţii şi-au luat la revedere de la doamna dirigintă, prof. Floarea Roş, care a oferit fiecăruia dintre ei câte o diplomă de absolvent particularizată, în cadrul căreia a evidenţiat talentul special al fiecărui copil (aşa am aflat care este "cel mai harnic", "cel mai ospitalier", "cel mai sincer", "cel mai amuzant", dar şi multe alte calităţi ale elevilor din această generaţie). Nelipsite au fost şi premiile "ASTREI", aflate la cea de-a patra ediţie, oferite prin grija prof. Ana Filip, preşedintele Cercului ASTRA Salva şi a domnului prof. drd. Mihai-Octavian Groza, preşedintele Despărţământului "Vasile Moga" al ASTREI Sebeş. Moment "atipic", aşa cum a fost definit în cuvântul de rămas bun de către absolventa Amalia Ţuţuruga, festivitatea a continuat frumoasa tradiţie a şcolii sălăuane de a-şi premia tinerii valoroşi la finele ciclului gimnazial de studii şi s-a transformat, cu certitudine, pentru cei care tocmai ieşiseră din examen, într-o clipă de neuitat.
Sincere felicitări doamnei prof. Romana Fetti pentru faptul de a nu fi lăsat o generaţie de excepţie să plece "ca de la o casă pustie", cuvintele frumoase şi de încurajare şi dragostea cu care s-a preocupat de generaţia de excepţie şi pentru modul în care a ştiut ca, respectând cerinţele impuse de starea de alertă, să-şi aprecieze şi stimuleze în mod ingenios şi creativ elevii!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5