Subprefectul Ioan Zăgrean: Avem în lucru un plan de prevenire a fenomenului mamelor minore

Subprefectul Ioan Zăgrean a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în această perioadă a coordonat activitatea a trei grupuri de lucru la nivelul Instituţiei Prefectului care vizează siguranţa în şcoli, prevenirea fenomenului „mame minore”, dar şi pregătirea pentru sezonul de iarnă în ceea ce priveşte deszăpezirea drumurilor din judeţul nostru.
„Am fost coordonatorul Planului judeţean de siguranţă a elevilor în şcoli, un program amplu – cred că este pentru prima dată când se realizează – la care au participat ISU, Poliţia, Jandarmeria, DSP, DGASPC, Inspectoratul Şcolar. Planul este aprobat, transmis către toate instituţiile şi unităţile administrativ-teritoriale. Fiecare UAT ar trebui să-şi facă un program propriu de siguranţă în şcoli. Sunt măsuri precise care se iau cu privire la accesul în şcoli.
Lucrez la un program de combatere a fenomenului naşterii copiilor de către mame minore. Săptămâna viitoare vom avea o cifră pentru acest fenomen de la fiecare unitate administrativ-teritorială. Din păcate sunt foarte multe mame minore la nivel de judeţ. Vom stabili un program, un parcurs şi vom invita şi ONG-urile să ni se alăture pentru un program de prevenire în acest domeniu. Pe lângă consumul de droguri, şi acesta este un fenomen îngrijorător la nivelul judeţului nostru”, a explicat subprefectul Ioan Zăgrean.
Acesta s-a referit şi la programul de deszăpezire a drumurilor în sezonul rece 2022-2023, fiind deja stabilite cantităţile necesare de material antiderapant (nisip, sare etc.), necesar de utilaje şi resursă umană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5