Sub semnul inimii! Bistrițenii sunt așteptați la aprinderea iluminatului festiv şi la deschiderea Târgului de Crăciun

         Bistriţenii sunt aşteptaţi, cu mic cu mare, în seara de Sfântul Andrei, la evenimentul de aprindere a iluminatului festiv de sărbători, care va coincide şi cu deschiderea Târgului de Crăciun. Atmosfera de sărbătoare va fi întregită şi de artiştii Kamelia Melnic şi Magicianul Robert Tudor, în timp ce Trupa de Teatru „Alexandru Misiuga” îi va anima pe cei mai mici dintre bistriţeni.

         La Târgul de Crăciun vor fi 28 de căsuţe, cu 14 furnizori de servicii de alimentaţie publică (preparate de sezon, băuturi calde), 11 producători locali, 7 artizani, două organizaţii nonguvernamentale.

         Iluminatul festiv include atât zona centrală – Pietonalul „Liviu Rebreanu”, pasajele zona Bisericii Evanghelice, Palatul Culturii, cât şi B-dul Independenţei, străzile Al. Odobescu, 1 Decembrie,  Albert Berger, Busuiocului, Calea Moldovei, Dornei, Pasajul Spiru Haret, la care se adaugă localităţile componente.

         În acest an, pentru decorul festiv, sunt atât elemente închiriate (18 km de şiruri, 280 globuri în brad, 90 bucăţi pe stâlpi, 160 de elemente la sol), cât şi din dotarea administraţiei municipale (6 km de şir, cupola de la Palatul Culturii etc.).

         „Îi aşteptăm mâine pe concitadinii noştri la evenimentul care va avea loc începând cu ora 18.00, pe Pietonal. Invitaţia este valabilă până în 7 ianuarie. După ce vom finaliza lucrările mari de infrastructură în municipiu, mă refer la anul viitor, vom intra şi noi în competiţie cu Târgul de Crăciun al municipiului la nivel naţional. Putem să facem acest lucru şi vă asigur că şi în acest an oraşul este împodobit frumos. Târgul nostru de Crăciun nu este mai prejos cu nimic, dimpotrivă, este foarte-foarte ridicat. Am promis că-i vom surprinde pe bistriţeni în fiecare an. Ediţia din acest an este gândită sub semnul inimii”, a menţionat primarul Ioan Turc.  

 

Comentarii

29/11/23 14:40
Vizitator

Piata Centrală a orasului Bistrita este prea mică pentru a inghesui aici toate activitătile legate de „Târgul de Crăciun” . In primul rand patinoarul artificial nu-și are locul cel mai potrivit lângă Biserica Evanghelică și ar trebui amenajat tot in fata Casei de Cultură. In felul acesta, Piata Centrală ar fi mai aerisită pentru putea găzdui scena pentru evenimentele culturale si religioase legate de sărbătorile de iarnă.
De asemenea, poate ar fi mai bine ca si partea comercială să rămână in Piata Mică amenajată corespunzător, unde au fost mutate din vară căsutele din lemn pentru a gazdui si piata de produse traditionale din timpul anului.
Pentru comparatie, târgul de Crăciun din Craiova, considerat unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa se desfășoară în patru zone din municipiu – Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piața Mihai Viteazul.
(Vezi: https://www.capital.ro/targ-craciun-craiova-data-deschiderii.html)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5