Sub semnul Crucii, la Casa Verde

Casele străbunilor noştri aveau la poartă o răstignire, semn că familia se afla sub semnul credinţei. Într-o zi însemnată, aceea a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, la Casa Verde a fost sfinţită troiţa şi locul de rugăciune în care copiii speciali se vor putea închina de acum. În iconografia ortodoxă, Sfinții Împărați Constantin și Elena au între ei așezată Sfânta Cruce, pentru că Sfântul Constantin a descoperit Crucea pe cer, iar Sfânta Elena în pământ. În ajunul luptei cu Maxentiu, Constantin a văzut pe cer ziua, în amiaza mare, o cruce luminoasa deasupra soarelui cu inscripția: "in hoc signo vinces" (prin acest semn vei birui). Mama sa, Elena, a reușit să descopere pe dealul Golgotei crucea pe care a fost răstignit Hristos.
Iniţiativa aparţine Iuliei Dragu, preşedinta Asociaţiei Mereu Împreună, cea care, printr-un proiect de suflet, într-un colţ de rai, într-o livadă din Bistriţa, a pus bazele Centrului „Casa Verde” ce are ca scop educativ şi recreativ pentru copiii cu probleme. Nu vor lipsi atelierele de creație (pictură, obiecte de artizanat și scrisul), grădinăritul (legume și flori), teren de sport, spațiu de joacă pentru copii, animăluțe, activități cultural artistice în aer liber, cu acces liber vizitatorilor și oamenilor pasionați de cultură – artă.
Sfinţirea troiţei a fost făcută de către părintele protopop Alexandru Vidican, alături de părintele Florin Nalaţi, de la Parva, care a şi donat lemnul troiţei şi a foişorului în care se află, şi părintele Teodor Cornea de la Cheţiu.
Printre oficialităţile prezente amintim şi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Puica. „La Casa Verde s-a aprins o torţă a Luminii. Să zidim omenie şi bunătate pe pământ, sub semnul credinţei”,a spus, printre altele, Iulia Dragu.
Sfinţii Împăraţi să vă ocrotească iar Crucea să vă fie mereu talisman pentru toţi cei care veţi face parte din această casă cu suflet mare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5