Studiu: jocurile de tip board games ajută la funcționarea optimă a creierului

Într-o lume dominată de tehnologie, este foarte greu să le mai explicăm copiilor și tinerilor de ce este atât de importantă comunicarea față în față. De asemenea, sunt mulți părinți care sunt recunoscători apariției tehnologiei și jocurilor online, deoarece în acest fel pot avea și ei timp să desfășoare alte activități independent de copii. Totuși, studiile arată că în familiile în care se găsește cel puțin o zi pe săptămână pentru jocuri de tip board game în loc de playstation este mult mai multă căldură și armonie. Jocurile de societate au o mulțime de beneficii atât pentru intelectul individului, cât și pentru buna dezvoltare a creierului și gândirii. De asemenea, comunicarea directă cu cei din jur creează bunăstare, armonie și veselie.

Să vedem de ce specialiștii consideră că jocurile de tip board game sunt atât de benefice!

1)      Reduc riscul de apariție a bolilor mintale, precum Alzheimer sau demența

În ziua de azi, creierul nostru este mult prea puțin stimulat în activitățile de zi cu zi. Ne-am obișnuit cu rutina de la serviciu sau de la școală și prea rar ajungem să avem activități care să ne pună mintea la contribuție. De aceea, cazurile de boli psihice cresc într-un ritm alarmant. Board game-urile sunt o bună alternativă la rutina zilnică și ne scad semnificativ riscul de a dezvolta boli de intelect. De ce? Pentru ca mintea este antrenată permanent iar creierului nu i se dă timp să se atrofieze. Prețurile board game-urilor nu sunt cu mult diferite de cele pe care le poți achiziționa online. De exemplu, prețul jocului Dixit este în jur de 110 lei, un preț modic comparativ cu beneficiile pe care le aduce familiei și sănătății psihice.

2)      Sunt un bun prilej de socializare

De cele mai multe ori familiile și prietenii nu au timp să se întâlnească față în față, dar dacă v-ați face o seară de board games, cu siguranță va fi un plus pentru voi. În acest fel reușiți să vă întâlniți periodic cu prietenii, să râdeți, să vă distrați și să vă bucurați de o seară reușită. Socializarea este un aspect extrem de important de care trebuie să țineți cont mai ales în dezvoltarea copiilor, deoarece calculatorul nu va putea înlocui niciodată comunicarea față în față.

3)      Te scapă de stres

Majoritatea oamenilor se confruntă cu probleme legate de stres. Acest lucru se întâmplă și din cauza faptului că în fiecare zi au parte de aceleași activități, serviciu și acasă, lucru care le conferă și o stare de spirit proastă. Dar dacă ai veni seara acasă și te-ar aștepta familia, prietenii, un pahar bun de vin, jocurile și multă bună dispoziție? Cu siguranță că și starea ta de spirit s-ar îmbunătăți semnificativ iar stresul ar dispărea ca prin minune!

Board game-urile sunt niște unelte pentru sănătatea noastră de care foarte puțină lume este conștientă. Cu toate acestea, este păcat să nu profităm mai mult de interacțiunile față în față pe care le putem avea cu cei din jur și să ne lăsăm pradă interacțiunii virtuale. Mai târziu, este posibil să regretăm.

Photo: Shutterstock.com

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5