Știați că nucile scad riscul de producere a accidentului vascular cerebral?

Cura cu nuci este foarte sănătoasă pentru organism. Persoanele care consumă zilnic cel puțin 3 nuci nu fac accident vascular cerebral. Nucile cresc rezistența vaselor de sânge, astfel riscul ca acestea să se rupă este redus. Specialiștii recomandă consumul frecvent de nuci pentru a preveni accidentele vasculare. Un lucru important este să se consume nuci proaspete (care nu sunt mai vechi de un an de zile).

Nucile au efect energizant pentru organism. Doar 100 g de miez de nucă are 630 kcal. Nucile sunt hrănitoare, pot înlocui pâinea. Nucile sunt recomandate copiilor și persoanelor în vârstă. Pot fi consumate și de persoanele care suferă de diabet, boli de nervi sau care sunt în perioada de convalescență.

Nucile sunt sănătoase pentru inimă și alte organe ale corpului uman. Specialiștii în domeniul sănătății spun că cei mai importanți nutrienți pentru sănătatea inimii sunt: acizii grași Omega-3, coenzima Q10, vitaminele C, D, E, alicina, probioticele, licopenul, mineralele (mai ales magneziul și potasiul). Toate aceste elemente sunt importante pentru inimă:

  • Acizii grași Omega-3 scad riscul de inflamații la sistemul cardiovascular și mențin sănătatea inimii.
  • Magneziul relaxează musculatura în zona inimii, potasiul este important pentru mușchiul inimii.
  • Coenzima Q10 ar trebui folosită în combinație cu vitaminele C și E dar și cu magneziu, seleniu și zinc, astfel se menține inima sănătoasă chiar și la bătrânețe.
  • Vitaminele cu proprietăți antioxidante previn deteriorarea celulelor vii, cresc rezistența vaselor sangvine, îmbunătățesc flexibilitatea arterelor și scad nivelul de colesterol rău din vasele de sânge.

De ce sunt recomandate nucile în alimentația zilnică a oamenilor? Pentru că nucile conțin:

  • Grăsimi sănătoase, acizi grași Omega-3
  • Proteine
  • Carbohidrați
  • Potasiu, zinc, magneziu, sulf, fier, calciu
  • Vitamine A, B1, B2, B3, C și E.

Tinctura din nuci verzi este un medicament natural pentru sistemul nervos

http://dieta.romedic.ro/aliment/nuci-verzi)

Nucile verzi se recoltează în lunile de primăvară. Din ele se poate realiza o tinctură care este un excelent remediu pentru afecțiunile și bolile sistemului nervos. Se taie în bucăți potrivite 25-30 de nuci verzi, se pun într-un borcan suficient de mare, se adaugă rachiu natural din secară, apoi se lasă la macerat la soare. Timpul de macerare este de 21 de zile, apoi lichidul se strecoară și se poate păstra în sticle deculoare închisă, la frigider.

Tratamentul cu această tinctură este simplu: se ia doar o linguriță de tinctură amestecată cu puțină apă, dimineața, pe stomacul gol. Durata tratamentului este de 20 de zile.

Scapă definitiv de problema căderii părului! Alege tinctura de nuci!