Stelian Dolha, vizită pe malul Bistriţei. Ce a constatat prefectul !

M-am deplasat în teren, împreună cu Cristian Țetcu, reprezentant al societății civile, unde am identificat pe râul Bistrița Ardeleană zone masiv afectate de depozitarea ilegală a deșeurilor și am constatat gravitatea problemelor poluante de pe albia râului.
În Sărata, de pildă, este îngrijorător faptul că un cartier întreg nu are nici măcar un tomberon pentru ca deșeurile menajere să poată fi colectate corespunzător de către oamenii din zonă.
Consider că este imperios necesar să identificăm care sunt cauzele acestui dezastru ecologic în județul Bistrița- Năsăud și, împreună cu instituțiile abilitate, să conștientizăm populația asupra urmărilor pe care depozitarea deșeurilor în natură le are asupra mediului și, implicit, a vieților noastre, dar și să luăm toate măsurile necesare pentru ca acest fenomen să fie stopat până nu este prea târziu.
Bistrița-Nasaud este locul în care noi toți trăim și trebuie să avem grijă de el.
Prefectul Stelian Dolha

Comentarii

07/03/21 13:11
Fâs! Pas! Noi r...

1. Anii trecuți primarii făceau asociații care promiteau râuri curate, patrule. Fâs!
2. Tot anii trecuți veneau foarte des primarii din țările europene avansate la Bistrița ca să le spună primarilor noștri cum se întrețin râurile curate. Fâs!
3. Școlile bistrițene au primit clase de protecția mediului, cum că absolvenții acestora vor fi angajați prin structurile primăriilor și agențiilor de mediu din județ. Fâs!
4. Elevii școlilor sunt scoși periodic în campanii de ecologizare și puși să curețe ei înșiși malurile râurilor împuțite de alții. Fâs!
5. În lipsa instituțiilor funcționale, primarul din Sângeorz, popa din Nepos, domnii Marius Bălan și Cristian Țetcu fac acțiuni pe cont propriu în județ. Pas!
6. Generația noastră a eșuat. Va trebui să vină alta, altfel educată și să strângă în locul nostru din râuri. O să ridice și o cruce mare la Beclean sau Reteag pe care o să scrie, în loc de comemorare: Noi rânim după voi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5