Stăm prost la paza şcolilor

Subinspectorul Mihaela Moldovan, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie a afirmat, ieri, că din cele aproape 300 de şcoli din judeţ doar 46 au pază proprie, lucru îngrijorător. Şi în acest an, printr-o serie de activităţi, Poliţia va asigura ordinea şi siguranţa în preajma unităţilor de învăţământ şi va încerca, prin proiectele informative, să combată infracţionalitatea.

Mai mult, şcolile vor fi verificate pentru a se stabili gradul de risc: minim, mediu şi maxim. Se pare că în judeţul nostru nu sunt şcoli cu risc maxim, însă în mediul urban avem şcoli cu risc mediu.

Personalul din şcoli va fi instruit, dorindu-se implementarea protecţiei electronice. La rândul lui, maiorul Constantin Florea, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, le-a cerut profesorilor să obţină şi autorizaţie împotriva incendiilor în momentul în care se ocupă de reabilitarea de şcoli. Pe 22 septembrie, în judeţ, va avea loc programul „Toţi împotriva incendiilor”.

Maiorul Ioan Gherman, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, a informat că jandarmii, deşi nu au în responsabilitate, vor patrula zilnic, între orele 7.00-9.00 şi 13.00-15.00 în preajma unităţilor de învăţământ. De asemenea, se vor fi controale în localuri în timpul orelor pentru a preveni absenteismul în şcoli.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5