Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa nu foloseşte produsele firmei Hexi Pharma în dezinfecţia instrumentarului medical, susţine dr. Elena Gabriela Asgari, director medical al SJU Bistriţa

Rep: Stimată d-na Elena Gabriela, vă rugăm să ne precizaţi care sunt obiectivele şi care este rolul directorului medical în această unitate de referinţă din sistemul public de sănătate, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa?
E. Gabriela: Rolul unui director medical este de a organiza activitatea medicală în condiţii optime. Asigurăm continuitatea actului medical şi calitatea serviciilor medicale.
În spitalul nostru aceste aspecte le considerăm ca fiind o prioritate absolută. Nu am avut probleme deosebite legate de actul medical, iar personalul angajat îşi cunoaşte atribuţiile, lucrând cu dăruire şi profesionalism în posturile în care se află, conform fişei de sarcini.
 
Rep.: - O problemă stringentă şi cu multiple implicaţii, comentarii, cu vizare directă asupra actului medical este legată de folosirea produselor dezinfectante şi a materialelor sanitare în actul medical de la contestata firmă Hexi Pharma. La Spitalul Judeţean de Urgenţă se folosesc produsele acestei firme pentru dezinfecţia instrumentarului medical?
E. Gabriela: Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa nu foloseşte produsele firmei Hexi Pharma în dezinfecţia instrumentarului medical. Nu sunt probleme cu dezinfecţia instrumentarului, se fac analize periodice de pe toate suprafeţele medicale, instrumentarul medical, inclusiv de pe mâinile personalului medical, pardoseli etc., rezultatele fiind negative.
 
Rep.: - Aveţi un rol important în cadrul spitalului şi vă implicaţi în multiple activităţi. Vă rugăm să ne redaţi, pe scurt, ce şi pe cine coordonează directorul medical?
E. Gabriela: Coordonez şi planific activitatea medicilor angajaţi în cele 22 de secţii şi compartimente medicale, cât şi a medicilor care oferă servicii medicale în cabinetele de specialitate din Ambulatorul Integrat al spitalului.
Planific anual serviciile medicale, urmăresc realizarea indicatorilor de performanţă din cadrul secţiilor, realizarea contractelor de servicii medicale încheiate cu CAS BN, având în vedere că spitalul se autofinanţează, realizarea numărului de externări şi a unui bun indice de complexitate a cazurilor, care ne permite să ne asigurăm fondurile pentru continuarea în condiţii optime a activităţii medicale.
 
Rep.: - Ce urmăriţi în actul medical?
E. Gabriela: - Urmărim, în primul rând, satisfacţia pacienţilor în realizarea actului medical prin distribuirea de chestionare periodice pacienţilor şi aparţinătorilor cu privire la mai multe aspecte ale actului medical, pacienţii fiind foarte mulţumiţi, în procent de peste 90%.
 
Rep.: - Cum a apreciat vicepremierul României, Vasile Dâncu, în vizita făcută recent, calitatea actului medical din spital?
E. Gabriela: - „Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa este o insulă de normalitate aflată într-o mare de anormalitate”. 
 
Rep.: - Care este rolul componentei umane în unitate?
E. Gabriela: Componenta umană este veriga principală în asigurarea calităţii actului medical. Conducerea spitalului face eforturi pentru asigurarea necesarului de medici pe toate specialităţile medicale în vederea asigurării continuităţii activităţii medicale. Astfel, în ultimii 2 ani am angajat 22 de medici, unii fiind rezidenţi pe post, care şi-au terminat perioada de pregătire, iar alţii s-au prezentat la concurs pentru ocuparea posturilor scoase la concurs de spital. Am angajat medici cu specialităţi diferite – chirurgi, generalişti, chimişti, plasticieni, nefrolog, anestezist, dermatolog, pediatru, neurologi, urgentişti, radiolog... Mai facem lobby la clinicile universitare învecinate pentru atragerea de medici specialişti cardiologi, radiologi, medici de medicină internă.
Deprecierea pregătirii profesionale a asistenţilor medicali iese în evidenţă la concursurile de angajare, unde s-a ajuns ca doar 20% din absolvenţii şcolilor postliceale sanitare reuşesc să obţină nota minimă legală de promovare a concursului pe post.
 
Rep.: - Vă mulţumim şi vă dorim succes în activitate, să rămâneţi mereu aproape de oameni şi în slujba pacienţilor, un om valoros şi de nădejde.
E. Gabriela: Şi eu vă mulţumesc din suflet pentru ceea ce faceţi pentru informarea corectă a publicului cu ajutorul ziarului „Răsunetul”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5