În cadrul Secţiei Ortopedie - Traumatologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă B-N

Specialistul, profesionistul şi „tămăduitorul” sistemului osos – dr. Vasile Timar

Există un proverb românesc „Omul sfinţeşte locul”, care se confirmă în cadrul Secţiei de Ortopedie – Traumatologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, condusă cu pertinenţă de către dr. DUMITRU SOMEŞAN, medic primar şi şeful secţiei, unde personalul medical este devotat trup şi suflet meseriei nobile de a vindeca traumele fizice ale semenilor în cel mai scurt timp şi a le reda speranţa suferinzilor.

Un om deosebit, cu o privire ageră, mereu zâmbitor, răbdător, amabil, un profesionist şi specialist de mare clasă în „tainele ortopediei” este dl. dr. VASILE TIMAR – medic primar ortoped - traumatolog, care impresionează prin puterea de muncă, dăruirea şi modul de implicare în actul medical, pentru alinarea suferinţelor bolnavilor şi salvarea vieţii semenilor, de multe ori operând până la epuizare.

Discutând cu pacienţii, aceştia ne-au relatat că, dl. dr. Vasile Timar este şi un bun psiholog, devenind prieten cu bolnavii şi că formează o echipă competentă şi de calitate împreună cu medicii anestezişti, asistentele şefe, asistentele din cadrul secţiei şi de la Blocul operator.

Cu sfială şi cu multă modestie a acceptat, cu greu, un microinterviu:

Rep.: Stimate d-le doctor, ştim că vă dăruiţi meseriei şi suferiţi alături de bolnavi. De câţi ani profesaţi în cadrul Spitalului Judeţean BN?

Dr. Vasile Timar: „Profesez din anul 1985, la această secţie, reprezintă o viaţă de om pe „baricadele medicinii”, dar sunt mulţumit, cu toate eforturile depuse şi mă simt bine când bolnavii sunt vindecaţi şi sunt mulţumiţi”.

Rep.: Câte cazuri grave şi foarte grave „v-au trecut prin mâna d-voastră” într-o viaţă de medic şi pe câţi aţi reuşit să-i faceţi din nou oameni pe cei cu oasele fracturate?

Dr. Vasile Timar: „Numărul exact nu pot să vi-l dau, acest lucru numai cei de la statistică îl ştiu, dar au fost foarte multe cazuri şi suntem fericiţi atunci când le putem rezolva”.

Rep.: Credeţi că este necesar să se investească în sănătate, inclusiv în Ortopedie?

Dr. V.T.: - „Totdeauna este loc pentru aşa ceva”.

Rep.: Vă mulţumesc şi vă dorim sănătate, putere de muncă, să fiţi alături de bolnavi pentru a le „tămădui” (vindeca) sistemul osos, împreună cu frumoasa şi superba echipă pe care o aveţi.

Dr. V.T.: „Şi eu vă mulţumesc şi vă aştept numai în calitate de musafir, să veniţi”.

Iată un om, o secţie, un destin în slujba semenilor, pentru care Spitalul Judeţean de Urgenţă B-N se poate mândri, iar dl. prof. dr. Gelu Buta – directorul spitalului poate avea garanţia că împreună cu celelalte secţii, medicii şi personalul medical din unitate vor demonstra că serviciile medicale sunt pe mâini bune.

Comentarii

14/05/14 22:58
pop

Zambitor,rabdator,amabil ??? Ce gluma buna!
Mai degraba inspira teama .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5