Sorin Roşu Mareş: Din 16 octombrie, în conturile fermierilor vor intra banii pentru subvenţii

Secretarul de stat Sorin Roşu Mareş, de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă că avansul pentru plăţile aferente campaniei 2018 vor începe „cu primul minut al zilei de 16 octombrie".

„Este o certitudine, a fost o promisiunea pe care ne-am îndeplinit-o şi anul trecut, ne-o îndeplinim şi anul acesta. În primul minut al zilei de 16 octombrie vor începe să intre banii pentru subvenţia fermierilor români. În acest an, avem posibilitatea şi vom face acest lucru, să acordăm 70% din plăţile directe ca avans şi 85% din plăţile compensatorii", a spus Sorin Roşu Mareş.

Secretarul de stat a dat ca exemplu schema de plată unică pe suprafaţă, unde cuantumul subvenţiei este de 102,5697 euro/ha, din care se va plăti 70% ca avans. Şi pentru plata redistributivă se va plăti avans, de la 1 la 5 ha fiind 5 euro/ha, iar între 5 şi 30 ha – 50 euro/ha. Plata pentru înverzire este de 58,23 euro/ha, iar plata pentru tinerii fermieri este de 25,84 euro.

Sorin Roşu Mareş a precizat că va fi acordat avans şi pentru măsurile de dezvoltare rurală din cadrul PNDR 2014-2020, respectiv Agromediu şi climă, agricultură ecologică etc.

„Nu vor intra la avans în momentul acesta plăţile pentru sectorul zootehnic, respectiv vacile de lapte şi de carne. În acest caz, plata avansului începe la 16 noiembrie, deoarece este perioada de retenţie de 6 luni din Regulamentul european", a menţionat Sorin Roşu Mareş.

În context, acesta a făcut referiri şi la sprijinul cu plată în sectorul vegetal, unde sumele au crescut pentru anumite culturi, respectiv la soia, lucernă, in, cânepă, castraveţi pentru industrializare, fructe, legume în solarii.

Comentarii

02/10/18 11:10
Carcotas

Doamne DA... sa nu se mai " strice iar sistemul "... ca data trecuta !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5