Sorin Mititean, primarul comunei Şieu Măgheruş: Nu cheltuim banii pe sărbători ale comunei. Avem lucruri mult mai importante

Bugete deloc austere sunt cheltuite vară de vară de autorităţile locale şi judeţene pe serbări ale localităţilor, sume deloc modeste sunt alocate pentru cântări, bere şi mici. O excepţie o constituie comuna Şieu Măgheruş. Primarul comunei Sorin Mititean a declarat pentru cotidianul Răsunetul că nu cheltuie banii publici pe aşa ceva. "Avem lucruri mult mai importante”, a precizat edilul.

"Personal, eu cred că în afară de localităţile care au în istoria lor trecută şi recentă nişte date foarte aplicate pe nişte sărbători, ce continuă tradiţia an de an, în celelalte cazuri nu se impun aceste sărbători ale comunei. Părerea aceasta pot să o susţin în faţa oricui, nu trebuie să fie lumea de acord cu ea. De aceea, nefiind o zi istorică, o dată importantă în istoricul comunei, în care oamenii să sărbătorească, să îşi amintească, să dorească să reînvie trecutul, nu am ce să promovez.

Mi s-ar părea că arunc banii pe fereastră. Nici oameni nu îmi cer să organizez aceste sărbători ale comunei. Şi ei sunt conştienţi că sunt alte lucruri mai importante de făcut, decât să chemăm nişte artişti, să punem o scenă, să vină comercianţii să vândă nişte mici şi nişte bere”, a afirmat primarul Sorin Mititean.

Trăim numai din veniturile proprii

Edilul a mai spus că, în acest moment, administraţia comunei este implicată în consultarea ghidurilor pe PNDR, iar odată cu vacanţa şcolară vor continua continua lucrările la modernizarea şi extinderea Şcolii Generale din Şieu Măgheruş.

"Administrativ, suntem implicaţi în consultarea ghidurilor pe PNDR, pentru că au apărut ghidurile consultative şi trebuie să vedem ce proiecte se încadrează pe eligibilitate şi unde obţinem punctejele cele mai mari ca să reuşim să obţinem cele mai multe proiecte.

După vacanţa şcolară, după data de 20 iunie, vor continua lucrările la modernizarea şi extinderea Şcolii Generale din Şieu Măgheruş, clasele I-VIII. Deja, am şi făcut o adresă, în sensul acesta către constructor. Lucrarea a fost începută, anul trecut, şi urmează să se finalizeze anul acesta. Să vedem cum o finalizăm, având în vedere că nu am primit nimic la legea bugetului de stat. Trăim numai din venituri proprii”, a concluzionat primarul comunei Şieu Măgheruş, Sorin Mititean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5