Sondajul lui Raţiu

Pe site-ul www.cenaculum.ro, scriitorul Virgil Raţiu propune un sondaj de opinie plecând de la observaţia: „Autorii contemporani, fie poeţi, fie prozatori, fie critici literari, nu se citesc între ei decât numai dintr-un anumit interes”. El crede că interesele prin care apar recenziile ar fi de mai multe feluri: în primul rând scriind despre cartea cuiva, acela la rândul său scrie despre cartea ta. Mai sunt unii care îşi completează în acest fel rubrica la publicaţia la care lucrează, sau „ pentru că ne cunoaştem şi altminteri „nu e frumos” să refuzi un confrate”. Sondajul, în premieră, sună în felul următor:

1.Citiţi cărţile colegilor de breaslă? Dacă da, specificaţi: autor, titlu, editură, localitate, an credeţi de cuviinţă. Dacă da, motivaţi din punctul propriu de vedere măcar una dintre opţiuni?

2. Sunteţi dispus/ă să enumeraţi cel puţin 3 titluri (cu autori cu tot), apărute în ultimii ani care înseamnă rebut literar, maculatură editorială – chiar dacă astfel de nume nu sunt relevante, nici cunoscute la nivel naţional.

3. Credeţi, apreciaţi lucrările de amploare cum sunt: dicţionare de scriitori şi publicaţii, istorii literare? Exprimaţi un unghi de percepţie despre astfel de tomuri. Sunt necesare? În fond, nu perturbă viaţa literară?

Răspunsul este aşteptat până pe 25 februarie la adresa de email [email protected]. Aşteptăm rezultatul după centralizarea datelor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5