Societatea de Concerte Bistriţa are expoziţii concomitent în patru galerii bistriţene

Prima şi cea mai vizibilă dintre expoziţiile Societăţii de Concerte este “Dezorient Expres”, instalaţia de pe Pietonalul “Liviu Rebreanu”. Tunelul de 18 metri lungime, 3 metri lăţime şi 5 înălţime găzduieşte lucrările artistului Mircea Roman, unul dintre cei mai expresivi artişti ai momentului, după cum spune Gavril Ţărmure.

Organizatorii au riscat aducând operele de artă mai aproape de public, bistriţenii din zona pietonalului însă încep să se obişnuiască cu arta, cu toate că mai sunt unii care vandalizează lucrările, una dintre sculpturi fiind ruptă în două de la mijloc. Gavril Ţărmure este conştient că au expus poate prea excesiv arta, însă expoziţia de pe pietonal a fost cea mai vizitată din istoria expoziţiilor bistriţene.

Lucrările pot fi admirate până pe 15 septembrie, moment în care tunelul artelor se va deplasa spre Teatrul Naţional din Mureş. O altă expoziţie a societăţii este pe simezele Muzeului Judeţean, unde sub genericul “Portretul unei străzi”, Mariana Gordon expune portrete in tempera, picturi şi sculpturi. Ion Sălişteanu este prezent prin lucrările lui la balconul Centrului Multicultural (Sinagoga).

Lucrările din seria I a simpozionului “Muntele, oraşul, marea” sunt expuse la Galeriile Liceului de Arte Plastice “Corneliu Baba”. Aşadar, patru galerii de artă, mai mult sau mai puţin inedite, găzduiesc lucrările Societăţii de Concerte Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5