Sitebunker, compania românească de web hosting care folosește cele mai noi tehnologii pentru răcirea serverelor

Pentru a putea garanta un uptime de 99.99% și o încărcare rapidă a tuturor platformelor online găzduite de orice firmă de hosting, serviciile trebuie să fie impecabile. Cu cât numărul de clienți crește, cu atât o astfel de companie are nevoie de resurse hardware mai multe, mai scumpe, mai performante. Iar asemenea unui calculator sau laptop, acolo unde există RAM, procesoare și SSD-uri, este nevoie și de soluții de răcire pentru nu lăsa sistemul să se supraîncălzească.

Cum arată sistemele de răcire folosite de către cele mai bune companii de web hosting din România? Aflăm chiar de la una dintre ele, pentru că informațiile acestui articol vin chiar de providerul de hosting Sitebunker.

Serviciile oferite de Sitebunker

Sitebunker este o companie care oferă servicii de hosting web din 2018. A fost fondată de Lucian Ciurea, un specialist din Galați care este în contact cu astfel de servicii de mai bine de 16 ani. Astfel, Lucian știe exact ceea ce trebuie să ofere clienților care pășesc pragul virtual al website-ului Sitebunker.

După o scurtă analiză asupra ofertei de servicii, am identificat câteva pachete de găzduire web, posibilitatea de a cumpăra domenii, dar am observat și ceva ce nu toate companiile din România oferă. Servicii dedicate pentru toate platformele, dar și servicii customizabile pentru platforme și businessuri cu cifre mari de afacere.

Pentru cei care au magazine online cu foarte multe produse, Sitebunker oferă pachete speciale de găzduire și securitate dedicate pentru PrestaShop, Magento sau WordPress. În ceea ce privește serverele, la Sitebunker poți beneficia de servicii de găzduire pe servere VPS România, dar și pe servere dedicate. Vizavi de tehnologia hardware, Sitebunker stochează informație pe SSD-uri NVMe, unele dintre cele mai rapide din industrie. Astfel, lista poate continua la nesfârșit, iar dacă vizitezi website-ul Sitebunker vei observa asta.

Tot acest echipament are nevoie de un sistem foarte eficient de răcire. În mod contrar, dacă echipamentul atinge temperaturi prea mari, mii de website-uri pot fi blocate, închise, iar rata de 99.99% uptime ar scădea.

Cum răcește Sitebunker echipamentul și Serverele?

Echipamentul de răcire folosit pentru a menține serverele Sitebunker la o temperatură optimă sunt sistemele HVAC. Heating, Ventilation, and air conditioning, adică încălzire, ventilație și aer condiționat. Aceste sisteme sunt folosite pentru a încălzi sau răci spații comerciale, spații rezidențiale, camere, sau clădiri. Sistemele HVAC pot fi folosite atât în locuințele obișnuite, dar și în submarine. Dacă scopul tău este să obții o temperatură optimă într-un spațiu, sistemele HVAC sunt cea mai potrivită soluție.

Cum funcționează sistemele HVAC

Sistemele performante de răcire pe care le putem găsi și în propriile locuințe sunt silențioase, reduc sau cresc temperaturile după placul nostru și de cele mai multe ori pot fi programate astfel încât să pornească sau să se oprească singure. Singurul moment în care intri din nou în contact direct cu dispozitivele este când acestea nu funcționează și simți un discomfort termic.

Acest lucru se întâmplă și într-o cameră de servere, a unei companii care oferă servicii de web hosting. Când temperatura este instabilă, multe website-uri nu funcționează, iar clienții pierd bani. Ceea ce nu se întâmplă și în cazul Sitebunker.

Sistemele HVAC folosesc aerul din exterior pentru a răci în interior. Sistemele HVAC conțin filtre și compresoare pentru a nu lăsa praful să intre în camera serverelor și astfel, temperatura este stabilă aproape non-stop.

Diferența dintre HVAC și Aerul Condiționat este că aerul condiționat este izolat de funcțiile de încălzire și ventilare pe care sistemul HVAC le cuprinde. Așadar, vei putea menține un server rece cu ajutorul unui aer condiționat, dar în cele din urmă, datorită unui sistem HVAC, camera serverelor este și bine ventilată, iar temperatura este sub control.

La fel ca întotdeauna, nu uita că cele mai bune servicii ale companiilor de web hosting pot fi verificate. Sitebunker este recomandarea noastră!

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5