Sîngeorz-Băi: Ziua Națională a României sărbătorită prin…sport

Ca mulți români , de pretutindeni, și elevii sângeorzeni au sărbătorit Ziua Națională a României cum s-au priceput ei mai bine, îndrumați cu multă dăruire de dascălii lor: au recitat poezii patriotice, au înălțat cu mândrie ode tării , au dansat, au pictat, și-au confecționat și și-au prins în piept ecusoane tricolore , au vizionat filme istorice dedicate evenimentului sau au făcut sport.
Astfel, îndrumați de profesoara de educație fizică și sport , Ana Runcan, elevii claselor a III-a C (înv. Anuța Pop) și a III-a E ( înv. Mărioara Avram) de la Școala Gimnazială ,, Artemiu Publiu Alexi" din Sîngeorz – Băi s-au prins într-o ,, horă a fairplay-ului", un meci de rugby-tag, sport mai puțin cunoscut, care are din ce în ce mai mulți iubitori în rândul școlarilor mai mici sau mai mari, de ce nu. ,, Rugby- tag-ul este o activitate fizică rapidă, fără contact direct cu adversarul, ce se adresează atât băieților, cât și fetelor sau echipelor mixte. Fiind o combinație între distracție și energia dată de mișcare, rugby-tag este acum versiunea oficială a rugby-ului pentru grupele de școlari. Atributele acestui sport sunt: respect, disciplină, pasiune, solidaritate, integritate." (prof. Ana Runcan )
Susținătorii fiecărei echipe, ,, înarmați" cu stegulețe și baloane tricolore, și-au încurajat colegii cu aplauze , chiar și atunci când nu au marcat puncte victorioase, acceptând situația de învins sau învingător. Activitatea s-a încheiat cu un scurt moment artistic, dedicat Zilei Naționale a României ,susținut de un grup de elevi îndrumați de înv. Ionel Oarcăs.
Şcolii îi revine sarcina de a cultiva elevilor noţiuni ca: patrie, patriotism, onoare şi demnitate. Românii trebuie să-şi iubească strămoşii, istoria, tradiţiile, frumuseţile ţării, pământul care ne hrăneşte, locul în care ne-am format şi ne-am petrecut cele mai frumoase momente ale vieții. Să fim uniţi mai mult ca oricând, să spunem tuturor că avem o ţară binecuvântată de Dumnezeu , frumoasă şi dragă pentru că este a noastră. Dorim tuturor românilor ca această zi de sărbătoare să reprezinte speranţa unui viitor mai bun, iar sărbătorile de iarnă să vină cu sănătate şi bucurii.
La mulți ani, ROMÂNIA ! La mulți ani , români, oriunde v-ați afla !

Înv. Anuța Pop
Școala Gimnazială ,, A.P. Alexi"- Sîngeorz- Băi

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5