Siegfried Mureşan: PSD-ALDE trimit să conducă UE o echipă retrogradată din Teleorman, care nu poate face faţă finalei de Liga Campionilor Europeni

Eurodeputatul Siegfried Mureşan susţine că Guvernul vede ca pe o povară preşedinţia Uniunii Europene, pe care ţara noastră o va prelua de la 1 ianuarie 2019, în loc să profite de această oportunitate, iar echipa pe care PSD-ALDE o propune este una „retrogradată din Teleorman care nu face faţă unei finale de Liga Campionilor”.

          Siegfried Mureşan a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că preşedinţia UE  este cea mai bună oportunitate pe care România a avut-o de când a devenit membru UE, de a influenţa mersul Uniunii Europene, de a avea un cuvânt mai greu de spus de a pune şi teme româneşti pe agenda europeană, dar  şi de a promova România, cu toate diversitatea ei.

          „Guvernul României vede preşedinţia UE ca pe o povară de care încearcă să scape rapid şi ieftin. Guverul României, în actuala configuraţie, nu este pregătit să exercite timp de 6 luni conducerea UE. Ce înseamnă această preşedinţie? Înseamnă că timp de 6 luni vom conduce toate deciziile la nivel european. (...) În următoarele şase luni se vor lua decizii importante, inclusiv pe fondurile europene, cu impact până în 2027. De capacitatea Guvernului României de a negocia bine aceste lucruri depinde dacă România va primit 40,45 sau 50 miliarde euro. Pe perioada preşedinţiei române, mereu ai un cuvât mai greu de spus, de aceea ar trebui să fim mereu pregătiţi. Echipa pe care PSD-ALDE o trimit să conducă Uniunea Europeană timp de şase luni de zile este o echipă retrogradată din Teleorman care nu poate face faţă finaleI de Liga Campionilor Europeni”, a declarat eurodeputatul Mureşan.

          Acesta a precizat că PNL poate livra oricând o echipă ministerială capabilă să reprezinte mai bine România în Europa. „Vă spun foarte clar, în următorii cinci ani, PNL este singurul partid ai cărui europarlamentari vor putea, în mod garantat, obţine ceva pentru România în Europa. (...) PSD este izolat în Europa, nu este credibil şi nu are nici competenţa necesară. (...) La fel şi eurodeputaţii domnului Tăriceanu, aţi văzut că se discută excluderea ALDE din propria familie europeană, iar partidele noi care au apărut sunt neafilitate încă, nu sunt nicăieri, nu ştim dacă sunt de stânga sau de drepta”, a mai spus Siegfried Mureşan.

          Europarlamentarul PNL a menţionat că PNL va propune electoratului în 2019 cel mai bun pachet dintre program electoral şi listă de candidaţi. Acesta a adăugat că sondajele arată „că PNL este cot la cot cu PSD” şi va fi foarte importantă mobilizarea partidului, de a începe cu dreptul, în sensul de a da „vânt din pupă” pentru al doilea mandat al preşedintelui Iohannis, dar şi cea mai mare şansă candidaţilor liberali de la alegerile locale, sau de a fi realeşi sau de a câştiga noi redute. „Credem că putem câştiga aceste alegeri, dar importantă este mobilizarea, programul şi lista de candidaţi”, a spus Siegfried Mureşan, în momentul actual fiind eligibile 9-10 locuri de eurodeputat pentru PNL.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5