Şi pietonii greşesc ! 170 de sancţiuni date de poliţişti, în judeţ, într-o singură zi

Traversarea neregulamentară și neacordarea de prioritate pietonilor sunt cauze generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave, de cele mai multe ori. Din acest motiv, polițiștii Serviciului Rutier organizează periodic acțiuni pentru reducerea riscului rutier, mai ales pentru această categorie de participanți la trafic.

Astfel, la data de 23 noiembrie a.c., polițiștii din tot județul au acționat cu efective mărite, pe DN 17, DN 17 C și DN 17 D și în toate orașele din județul Bistrița-Năsăud pentru reducerea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietoni.

În urma activităţilor preventive desfășurate, 25 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării regulilor de circulație, de către pietoni. De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate la data de 23 noiembrie a.c., la nivel județean, polițiștii rutieri au constatat și aplicat în total 170 de sancţiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de peste 50.000 de lei.

Recomandările polițiștilor de la Rutieră pentru pietoni:

• Respectaţi regulile de circulaţie rutieră şi adoptaţi un comportament preventiv!
• Traversaţi drumul public doar prin locurile permise!
• Înainte să vă angajaţi în traversare, asiguraţi-vă de mai multe ori!
• Pe timp de noapte, dacă circulaţi pe partea carosabilă a drumului, aplicaţi pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante sau aveţi la îndemână o sursă de lumină vizibilă din ambele părţi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5