SGA BN: Debitele sunt suficiente pentru asigurarea cerinţelor de apă ale populaţiei şi ale agenţilor economici

“În acest moment, la nivelul bazinului hidrografic Someş-Tisa nu se pune problema aplicării de restricții la folosințele de apă, întrucât pe niciun sector de râu nu a fost atins pragul de avertizare. În conformitate cu prognozele hidrologice, în perioada imediat următoare, nu sunt estimate restricții pentru sistemele de alimentare cu apă în regim centralizat”, anunţă Biroul de presă al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa.

Potrivit sursei citate, vineri, în principalele opt lacuri de acumulare administrate de Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa şi S.C. Hidroelectrica S.A. (n.n. – inclusive lacul Colibiţa), există un volum de 293 miioane metri cubi de apă, iar gradul mediu de umplere al acestora este cuprins între 61-90%. “Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursul mijlociu şi inferior al Someşului, unde au fost în scădere uşoară. În intervalul 8-10 octombrie, datorită precipitaţiilor prognozate, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere, urmând ca, după 10 octombrie, să înregistreze o uşoară scădere, cu excepţia cursurilor mijlocii şi inferioare ale Someşului, unde vor fi în creştere, datorită propagării”, se mai arată în document.

Administrația Naţională ”Apele Române” monitorizează zilnic situaţia lacurilor de acumulare, conform Regulamentului de exploatare, realizat împreună cu SC Hidroelectrica. Datorită măsurilor de exploatare convenite, atât la nivelul A.N. Apele Române, cât şi la nivelul S.C. Hidroelectrica S.A., nivelurile în lacuri sunt menţinute constante, în vederea asigurării unei rezerve de apă suficiente pentru o lungă perioadă de timp.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5