Sfințirea clopotului de 70 kg în Parohia Ortodoxă Chețiu

În Duminica a cincea după Rusalii, în Parohia Ortodoxă Română Chețiu, a avut loc un eveniment deosebit, s-a sfințit un clopot de 70 de kg, donat de familia Cornea Teodor și Voichița din Prundu Bârgăului, părinții părintelui paroh Teodor-Marius Cornea. Alături de părintele paroh, în mijlocul credincioșilor din Chețiu a fost părintele protopop de Beclean, Vicențiu Doru Zinveliu, împreună cu părintele pensionar Rusale Stănișor din Rusu de Jos, care au celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, au săvârșit slujba de sfințire și binecuvântare a clopotului, urmând apoi rugăciunea pentru pomenirea unui credincios plecat dintre noi.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele protopop a ținut un ziditor cuvânt de învățătură pe baza textului Evangheliei. La acest eveniment care va intra în istorie au participat foarte mulți credincioși atât din Parohia Chețiu, cât și din Filia Bozieș, iar lor s-a alaturat doamna Iulia-Ionela Dragu, președintele Fundației ”Mereu Împreună” - structura Bistrița și învățătoarea Adriana Mesaroș, profesor coordonator la Școala Gimnazială ”Iuliu Prodan” Chiochiș, structura Bozieș și mulți alții.

 Pr. Paroh Teodor-Marius Cornea

Comentarii

29/11/21 11:28
stefan tiriac

Am fost coleg de armata cu paritele Stanisor Rusale. Va rog sa-mi mi dati in nr de telefon dela d- lui sa pot lua legatura cu dumnealui.

cu multumiri
stefant.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5