Sfânta Cruce va ajunge în casele din Bistriţa-Năsăud. Credincioşii vor primi în dar o Cruce, apă sfinţită în recipient sau calendare, în unele parohii

Deşi anul acesta am trăit sărbători atipice din cauza pandemiei, Sfânta Cruce va ajunge în casele credincioşilor. Preoţii au transmis mesajul credincioşilor ortodocşi de Sărbătoarea Crăciunului. De asemenea, au afişat la sfintele biserici programul când va ajunge Crucea în fiecare cartier.
„Mulţi credincioşi ne-au întrebat dacă anul acesta vom merge cu Sfânta Cruce. Da, vom merge, respectând toate măsurile. Vom intra şi vom stropi fiecare casă. În zilele următoare vom afişa, la scările blocurilor şi la case, anunţul când vom intra cu Crucea în casele oamenilor. Vom începe din ziua de Anul Nou până în ajunul Bobotezei. În acelaşi timp, în acest an, slujba trecerii dintre ani n-o s-o mai putem săvârşi la ora 11 cum o făceam până acum, pentru că sunt anumite reguli pe care trebuie să le respectăm, slujba Te Deumului va fi săvârşită în biserica noastră joi, 31 decembrie, la ora 21”, a declarat părintele Tudor Mudure, de la Biserica Sfânta Treime din Bistriţa.
„Pentru a reuşi să fim în siguranţă, atât credincioşii, cât şi noi, pe întreaga perioadă cât vom binecuvânta casele suntem nevoiţi să respectăm regulile sanitare aflate în vigoare, iar pentru acestea, în şedinţa Consiliului Parohial, am hotărât ca în casă să intre doar două persoane purtând mască de protecţie şi respectând regulile de distanţare. Anul acesta Sfânta Cruce nu se va săruta, însă fiecare familie va primi în dar o Cruce din partea parohiei. Nu se va schimba sau înmulţi agheasma în case, fiecare familie va primi în dar un recipient cu apă sfinţită. Toate persoanele din casă vor purta mască de protecţie şi se vor evita strângerile de mâini şi orice altă apropiere. De asemenea, în pachetul oferit din dar din partea parohiei, noi dăruim fiecărui credincios şi câte un calendar”, a declarat secretarul Protopopiatului Năsăud, părintele Paul Gavriloaie, de la Parohia Ortodoxă II din staţiunea Sângeorz-Băi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5