Senatorul Ioan Deneş: Guvernul ar putea să-şi asume răspunderea pe pachetul legislativ de reformare fiscală

Senatorul social-democrat Ioan Deneş susţine că proiectul legislativ de reformă fiscală propus de Ministerul Finanţelor va fi adoptat, în ultimă instanţă făcându-se apel la asumarea răspunderii guvernamentale. Potrivit acestuia, implementarea acestor măsuri agreate şi de mediul economic ar contribui la crearea a circa 380.000 locuri de muncă, astfel încât Guvernul nu va dori să amâne aplicarea măsurilor anunţate.

         “Prin reforma fiscală se propune modificarea Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală. Reforma fiscal propusă de Guvernul României, susţinut de alianţa PSD-UNPRC-PC, prevede 7 obiective generale şi 8 capitole importante de reduceri de taxe – taxa pe valoare adăugată, contribuţiile sociale de stat, cota unică, accize, impozite şi taxe locale, impozitarea microîntreprinderilor, impozite pe dividende- (...)

          În partea a doua a lunii martie, acest noi COD Fiscal şi nou Cod de Procedură Fiscală va intra în dezbaterea Senatului, undeva aproximativ o lună, după care va mege la Camea Deputaţilor, unde vor fi la fel dezbateri pe aceste măsuri propuse de ministrul Finaţelor Publice, Darius Vâlcov.

Dacă nu vom  găsi o soluţie de acceptare a acestei reforme fiscal, atunci, până la sfârşitul sesiunii, Guvernul va veni pe aasumarea răspunderii în faţa Parlamentului”, a precizat senatorul Deneş.

Parlamentarul PSD a ţinut să dea asigurări că acest nou Cod Fiscal, într-un fel sau altul, va fi supus votului plenului Parlamentului. “Eu sper că va trece, astfel încât începând cu 1 ianuarie 2016 măsurile care se regăsesc în aceste propuneri de modificare să poată fi puse în aplicare”, a concluzionat Ioan Deneş. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5