Semnificația lalelelor în funcție de culoarea pe care o au

Lalelele sunt flori elegante, un simbol al iubirii și denumirea materială a gingășiei. Acestea se găsesc într-o formă variată de culori, printre care cele mai comune sunt roșu, roz, galben, alb, albastru și violet. Exprimând atât de multe sentimente, laleaua este o floare iubită în întreaga lume și strânge sensuri și simboluri din Orient în Occident, iar de-a lungul secolelor a fost cel mai bun și frumos mijloc de a transmite sentimente exacte și puternice.

Un buchet de lalele impresionează orice doamnă sau domnișoară, așa că astăzi vom vorbi despre semnificația lor. Cu ajutorul acestor informații vei știi exact ce anume să dăruiești și cui.

O mică istorie a lalelelor

Laleaua este numele generic dat familiei Liliaceae, originară din Turcia, totodată simbolul național al statului. Cuprinde specii cu bulbi înalte de 10-50 cm. Prezintă aproximativ 100 de specii de flori. Cele mai cunoscute lalele sunt cele derivate din Tulipa gesneriana.

În secolul al XVI-lea, în timpul Imperiului Otoman, laleaua era o floare foarte celebră datorită lui Suleyman Magnificul care le planta peste tot. În Europa, laleaua ajunge în 1554 prin flamandul Ogier Ghislain de Busbecq, ambasadorul Olandei la curtea Sultanului.

Astăzi lalelele sunt folosite pentru decorațiuni, sunt plantate în parcuri și grădini și sunt printre cele mai dăruite flori.

Semnificația lalelelor

Încă din epoca victoriană s-a dezvoltat un limbaj al florilor, iar semnificațiile acestora diferă nu doar în funcție de specie, ci și de culoare. Despre lalele se știe că sunt asociate cu prietenia, căldura sau cu noile începuturi, însă mesajele pe care aceste flori le transmit diferă de la culoare la culoare. Iată cum pot fi interpretate cele mai comune culori:

Lalele roz

Lalelele roz sunt un simbol al tinereții, fericirii și încrederii. Acestea sunt foarte potrivite dacă vrei să spui cuiva „Felicitări!”. Dăruiește unei proaspete mame sau unei persoane care a obținut un nou job sau a fost promovată.

Lalele mov

Culoare violet este  culoarea regalității și a eleganței. Un buchet cu lalele mov este potrivit dacă vrei să-ți exprimi admiratia pentru cineva. De asemenea, dacă un bărbat oferă partenerei sale lalele mov, gestul său poate fi tradus prin mesajul „Ești regina mea”.

Lalele roșii

Lalelele roșii sunt asociate întotdeauna cu dragostea. Indiferent de stadiul ei, lalelele pot fi dăruite atât iubitei tale, cât și mamei tale. De asemenea, lalelele roșii sunt florile specifice celei de-a 11-a aniversări a căsătoriei.

Lalele galbene

Galbenul este culoarea prieteniei, așa că și lalelele galbene sunt perfecte dacă vrei să-ți surprinzi o prietenă cu un buchet de flori. Este darul ideal când vrei să aduci un zâmbet fără un motiv anume, dar sunt potrivite și pentru a transmite gânduri de însănătoșire grabnică pentru cineva care trece printr-un moment dificil din punct de vedere al sănătății.

De asemenea, se  spune că este bine să plantezi lalele galbene în propria grădină deoarece îți vor aduce prosperitate.

Lalele albe

Dacă vrei să spui „Îmi pare rău”, lalelele albe te pot ajuta. Fie că vrei să îți ceri iertare, fie că vrei să refaci o relație cu cineva drag, poți alege cu încredere să dăruiești un buchet cu lalele albe. Fiind și un simbol al inocenței și purității, lalele albe pot fi dăruite la botez și sunt, de multe ori, alegerea mireselor pentru buchetul lor.

Mesajele transmise cu ajutorul lalelelor sunt, așadar, diferite în funcție de culoare acestora. Dacă vrei să dăruiești buchete de lalele frumoase, dă click aici pentru detalii și pentru modele care te pot inspira. Persoana dragă cu siguranță se va bucura ta surpriza ta.

 


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5