Secretarul de stat Sorin Roşu Mareş: Preşedintele, împreună cu Opoziţia, conlucrează pentru a bloca proiectele de importanţă pentru agricultura României

Secretarul de stat Sorin Roşu Mareş, din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a ataca la Curtea Constituţională a României legile privind programul de susţinere a incubaţiei şi creşterii în sectorul agricol, dar şi pe cea a programului de susţinere a crescătorilor de suine. Potrivit secretarului de stat bistriţean, demersul blochează aplicarea legilor şi activitatea din acest sector agricol.

         „Din păcate, domnul preşedinte a atacat două legi importante la Curtea Constituţională şi prin acest act nu văd altceva decât faptul că încearcă să tărăngăneze aplicarea acestor legi şi dezvoltarea sectorului. Este vorba despre legile pentru susţinerea producţiei în sectoarele creşterii suinelor şi păsărilor. Aceste două legi sunt extraordinar de importante pentru sector, prin aceste ajutoare acordate timp de patru ani de zile, undeva la 550 milioane euro, sectoare care în momentul de faţă sunt deficitare. Sunt deficitare din punct de vedere al asigurării materialului de reproducţie. Suntem acuzaţi că nu avem grijă la balanţa comercială, că nu avem grijă la importuri şi când facem ceva, beţe în roate”, a declarat secretarul de stat Sorin RoşuMareş.

         Oficialul guvernamental a menţionat că  preşedintele României colaborează cu Opoziţia, dând ca exemplu dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor, când un deputat de la USR a susţinut că se intervine în economie prin susţinerea unor sectoare neproductive cu bani de la cele care produc bani.

         „Suntem acuzaţi că nu facem nimic. Evident, noi facem şi am făcut aceste legi, le-am dezbătut în Parlament, iar după ce s-au întors pentru reexaminare, acum sunt contestate la Curtea Constituţională. Este un risc major ca aceste două legi să nu se aplice din acest an. Bugetul ar fi fost aprobat pentru aceste două proiecte, dacă ar fi fost trecute legile. (...) Eu asta văd, că preşedintele, împreună cu opoziţia, conlucrează pentru a bloca toate aceste proiecte de importanţă pentru agricultura României”, a mai spus secretarul de stat de la Agricultură.

         În context, acesta s-a referit şi la faptul că preşedintele a trimis la reexaminare şi legea privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi/sau prelucrare a laptelui în zona montană. „Este dreptul constituţional, juridic al preşedintelui să-şi expună astfel punctul de vedere, dar vedem în ce mod sprijină atât opoziţia cât şi preşedintele dezvoltarea agriculturii. Este un sector care începe să funcţioneze, care atrage fonduri europene. Vorba ceea, „dai în calul care trage” şi probabil s-a gândit să-i pună un căpăstru calului care trage. Noi vom continua pe aceeaşi lungime de undă, vom merge înainte cu programele pe care le avem şi vom susţine până la capăt agricultura”, a concluzionat Sorin Roşu Mareş.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5