Secretarul de stat Monica Săsărman, la conferința "Transformarea verde și digitală sprijinită prin fondurile europene"

Palatul Parlamentului a găzduit marți conferința "Transformarea verde și digitală sprijinită prin fondurile europene", organizată de europarlamentarul PSD Rovana Plumb în parteneriat cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, și Comisia pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților.
"Tematica a fost diversă, de la importanța Fondului de Coeziune și obiectivele de interes ale României, la problemele mediului de afaceri.
Mesajul comisarului european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a cuprins atât un răspuns la problema birocratizării în accesarea fondurilor, cât și la actualele provocări din spațiul european. Fără a politiza în vreun fel, cu siguranță, social- democrația este soluția de echilibru european în actualul context.
Aprecierea comisarului european privind întreaga activitate desfășurată de către ministrul Bogdan Ivan, bistrițean de-al nostru, m-a bucurat enorm de mult!
Felicitări, doamna europarlamentar Rovana Plumb!
Felicitări tuturor pentru organizarea acestui eveniment important!", a transmis secretarul de stat Monica Săsărman de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
***
Discuțiile s-au axat pe "Politica de Coeziune a Viitorului: Reconcilierea Tranziției Industriale cu Provocarile Teritoriale".
În cadrul întâlnirii, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a menționat faptul că România și-a consolidat capacitatea administrativă de absorbție a fondurilor europene, iar de la aderare până în prezent, Romania are un sold excedentar de 60 de miliarde de euro.
Ministrul Bogdan Ivan spus că 2,2 miliarde de euro vin către România prin Programul pentru Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF), fonduri substanțiale dedicate cercetării românești, dar și tranziției digitale a statului român.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5