Secretarul de stat Monica Săsărman: Domnule deputat Robert Sighiartau, începeți seria demisiilor pe care le-ați solicitat cu propria dumneavoastră demisie, asta dacă aveți onoare!

Domnule deputat Robert Sighiartau, începeți seria demisiilor pe care le-ați solicitat cu propria dumneavoastră #demisie, asta dacă aveți onoare!

Faceți parte din Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, comisie care a elaborat în comun cu altă comisie Raportul comun pe marginea Proiectului de lege privind pensiile speciale.

Am lecturat Raportul comun al Comisiei și am văzut că implicit dumneavoastră ați propus şi votat modificări ale articolelor declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională (amendamentele au fost propuse și susținute de ”membrii comisiilor”).
Cum explicați că taman modificările propuse și susținute de dumneavoastră în calitate de deputat au fost declarate neconstituționale?
Datele arată așa:
1️⃣Proiectul de lege a fost depus în Parlament în luna decembrie 2022, prim-ministru era domnul Nicolae Ciucă;
2️⃣Înainte de a fi depus, implicit Ministerul Justiției condus de ministru PNL a avizat proiectul respectiv;
3️⃣În Raportul Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților se menționează că au fost propuse și votate de "membrii comisiilor" modificări la articolele propuse de Guvern;
4️⃣ Plenul a adoptat implicit modificările propuse de Comisia din care face parte și deputatul Robert Sighiartău;
5️⃣Articolele modificate au fost declarate neconstituționale!
Cum v-ați exercitat atribuțiile de parlamentar în cadrul comisiei din care faceți parte pe marginea proiectului de lege privind pensiile speciale?
https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect...
Ps: E grav să nu știi ce propui și ce votezi, domnule Robert Sighiartău!
Dacă, ipotetic, ați lipsit de la lucrările Comisiei, este cu atât mai grav.

Comentarii

03/08/23 18:13
un cetatean

Si Ministrul Muncii era pesedistul Marius Budai! Care a frecat menta cu succes.

04/08/23 11:58
Radu

Baiul e în altă parte. Dupa cum era previzibil, prin decizia de neconstituţionalitate a legii privind eliminarea pensiilor speciale si trecerea lor pe contributivitate, Curtea Constituţională a României (CCR), acest "cimitir al elefantilor" a demonstrat încă odată că este o institutie puternic politizată care prin actiuni anacronice a sabotat constant toate încercările de modernizare a societătii românesti. Asadar, „specialii României” își conservă privilegiile și îi vor sfida în continuare pe românii obișnuiți care, după o viață de muncă si contributii pentru asigurari sociale (pensie), au niste pensii de mizerie.
Pe de altă parte, duplicitatea coalitiei de guvernare PSD-PNL este evidentă când se pronuntă categoric pentru eliminarea pensiilor speciale, fără să facă acelasi lucru cu pensiile speciale ale primarilor care au fost introduse prin Codul Administrativ în timpul guvernului Dăncilă în anul 2019. Chiar dacă pensiile speciale ale primarilor nu au intrat niciodată în plată, legea fiind prorogată pe termen limitat, urmând ca după expirarea termenului de amânare să producă efecte. De aceea si in acest caz este nevoie de abrogarea legii in parlament.
Asadar, proiectul de lege care se referă la pensiile speciale ale magistraţilor, militarilor, diplomaţilor, funcţionarilor parlamentari, personalului curţii de conturi, aeronautic, se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia CCR din 2 august, 2023. De altfel, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, săptămâna viitoare, va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecțiile CCR, prilej cu care ar trebui eliminate inclusiv pensiile speciale pentru alesii locali.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5