În seara Sf. Andrei, va fi inaugurat Târgul de Crăciun, patinoarul şi va fi aprins iluminatul festiv

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în acest an centenar, când Municipiul Bistriţa va organiza o serie de manifestări speciale dedicate aniversării a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, şi pregătirile pentru sărbătorile de iarnă au fost devansate, tocmai pentru ca Ziua Naţională a României să găsească oraşul pregătit de sărbătoare.

În premieră, Târgul de Crăciun va fi inaugurat în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, la ora 17, moment la care va fi aprins şi iluminatul festiv din oraş, la aceeaşi dată va fi deschis şi patinoarul din faţa Palatului Culturii, amenajat sub o cupolă de lumini.

„Pentru cele 30 de căsuţe a fost deja încheiată contractarea, iar pe lângă acestea vor mai fi 4-5 spaţii de alimentaţie publică, pentru produse gril, dulciuri,produse de patiserie, langoş etc. Preţul de închiriere a unei căsuţe pentru această perioadă a fost de 400 lei pentru cei cu produse de artizanat, o sumă foarte mică şi 600 lei pentru cei care fac alimentaţie publică", a explicat primarul Ovidiu Creţu.

Târgul de Crăciun va avea aproximativ aceeaşi locaţie, în preajma Bisericii Evanghelice, deoarece lucrările de restaurare nu vor avansa în acest sezon rece. Acesta a menţionat că şi în acest an va avea loc festivalul „Rădăcinile eternităţii", unde seară de seară artişti din tot judeţul vor veni să-i colinde pe bistriţeni. Scena va fi amplasată în faţa bradului natural, după cum remarca primarul Creţu.

În ceea ce priveşte Ziua Naţională a României, manifestările vor fi organizate în colaborare cu administraţia judeţeană. Practic, concertele folclorice şi pop rock, dar şi focurile de artificii vor fi susţinute financiar atât de municipalitate, cât şi de Consiliul Judeţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5